Martin Stenmarck släpper ny singel med helt nytt sound

Av den 20 mars, 2018

Martin Stenmarck har under hösten och våren turnerat landet runt med sin öppenhjärtiga föreställning där han berättar om sin uppväxt, efter den hyllade showen öppnar Martin nu upp sitt musikaliska hjärta igen med sin nya singel ”Too Late”.

Han hittar tillbaka till gamla rötter men nu med ett helt nytt sound. I nästan 10 år har Martin sjungit på svenska men återvänder nu till att skriva på engelska igen.

”När jag skrev texten föll det sig helt naturligt att den skulle vara på engelska. Orden, melodierna och känslan var där på en gång”, förklarar Martin Stenmarck.

Martin Stenmarck är en av våra största pop-artister genom tiderna och just nu denna vår turnerar han även landet runt med sin kritikerrosade föreställning ”Syskonkärlek – räkna med bråk”, som är en berättande monolog om hur det är att växa upp med 11 syskon.

Singeln ”Too late” har Martin skapat tillsammans med kompositörerna Jacob Lindvall och Erik Fhager och tillsammans har de lyckats skapa något som de beskriver som ett helt nytt sound för Martin.

”Tillsammans med Jacob och Erik ville vi få fram skitiga gitarrer, stora trummor och en ny attityd i både melodier och text” säger Martin Stenmarck.

Singeln ”Too Late” släpps den 23 mars.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login