Martin Stenmarck – En julshow till Örebro

Av den 11 december, 2019

Martin Stenmarck är en känd artist och låtskrivare ifrån Örebro, just nu turnerar han runt om i Sverige med sin julshow. Vi har fått en intervju med Martin inför hans show på Conventum i Örebro den Fredag 13:e December.

Conventums Julgala Fredag 13 December bjuder på Martin Stenmarcks show ”Hitsen & Hjältarna” + special guests Markoolio och Velvet samt efterfest med inga mindre än Rydell & Quick! Det utlovas en riktig helkväll med fullt program från ankomst till hemgång!Berätta lite om din show som du turnerar med nu?

Showen är en musikalisk show blandat med egna låtar och hits, inte så mycket prat. Jag kommer uppträda med mina favoritlåtar som har påverkat mig genom min uppväxt, låtar som har fått mig in på en annan musikalisk bana. Både väntat och oväntat. Allt från Bruce Springsteen, Elvis till Peter Le Marc och BillIe Eilish, så det är en väldigt stor bredd.

Folk brukar höja på ögonbrynen när man säger Billie Eilish. Jag pratar lite om hur musik kommer in i livet och nu har jag ju hållit på väldigt länge, och man blir lite hemmavan när man jobbar med musik och man lyssnar på låtar som man brukar lyssna på. Jag kommer ihåg när man själv växte upp, musiken var ju en så väsentlig del och viktig för ens existens och man hade låtar till allt.

Nu när man själv har barn, speciellt tonårsbarn så får man ta del av en ny generation. Jag gick förbi min dotters dörr och hörde att hon spela musik och jag knackade på dörren och frågade vad hon lyssnade på, och hon svarade Billie Eilish. Då tänkte jag att det finns hopp för musiken då Billie Eilish är 17 år”

Var ifrån kommer din inspiration ifrån när du sätter ihop en show, nu verkar det komma lite ifrån din ungdom?

”Det är så oerhört olika när jag skriver låtar, jag har en låt som började spelas på radion igår som heter ”Jag kan inte glömma” det är nostalgi och jag pratar i showen att man har olika tillfällen i livet med olika låtar.

Det är som en smak eller doft, man slungas tillbaks när man hör vissa toner. Så det är lite olika vart det kommer ifrån, det är klart att det blir lite mer mognare och mer historieberättande nu än det var förr. Vardag, minnen, barn, film, litteratur och kultur sätter igång den kreativa delen i hjärnan.”

Hur känns det att komma hem till Örebro med din show?

”Det blir superkul, jag har en del vänner kvar och pappa bor i Lindesberg. Jätteroligt att komma hem till hemmaplan och det är många som kommer, det blir en bra uppslutning och det är viktigt.

De senaste gångerna jag var där så var det med en föreställning i konserthuset som var mer monolog med lite musik i, första kvällen var så speciell att jag var tvungen att stanna upp och nypa mig själv i armen.

Även om jag har uppträtt för ett utsålt Globen eller ett utsålt Skandinavium är det ändå så mycket mer speciellt att uppträda på hemmaplan, då kommer tonårsgrabben Martin tillbaka som plöjde runt på Örebros gator.

Att uppträda på ett utsålt Konserthus i Örebro är oerhört stort och det smäller fortfarande. På denna show har jag också med mig Fredrik Land som bor och verkar i Örebro.”

Det här är ju en show med ett julbord under tiden, hur känns det att göra en sån här show?

”Showen är en och en halv timma och är väldigt fint gjord med bra balans. Velvet kommer först ut och gör några låtar och så gör jag några låtar med henne och sen kommer Marko, den glade finnen som har en energi som få.

Och så tänkte jag, vem ska vi släppa på efter honom efter hans energi. Vi är väldigt olika och Velvet är ju väldigt nutida, vi tre kompletterar varandra väldigt bra. Så publiken får det de vill ha.

Jag kommer sjunga många svenska låtar men även mycket rock n’ roll eftersom jag har snöat in på det mot slutet, och så Marko med sina hits. Det kommer bli jätteroligt för dem som är där, det kommer bjudas på en salig blandning av låtar.

Jag är mer skolad och tycker verkligen om att ta hand om publiken och jag gillar formatet att man äter mat i samband med underhållning, jag trivs med att det blir en helkväll.”

Har du en hälsning till Örebro publiken?

”Jag längtar efter dem, och nu är det dags att komma ut och fira lite jul.”

Martin Stenmarck – En julshow till Örebro Fredag 13 December 2019!

» Mer information här «

Melisa Elneborg, Nöje | Martin Stenmarck – En julshow till Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login