Martin Almgren tolkar The Beatles med ett 70-tal musiker på scen

Av den 18 november, 2019
Martin Almgren och Guldsmedshyttans Musikkår.

Repetitionerna har pågått hela hösten och är nu i avslutningsfasen inför konserten ”A Tribute to the Beatles” lördag 23 november kl 17 i Ludvika Folkets hus och söndag 24 november kl 16 i Lindeskolans aula, Lindesberg. Ännu finns biljetter kvar att köpa till båda föreställningarna.

I repetitionslokalen i Guldsmedshyttan har Guldsmedshyttans Musikkår intensivt övat inför stundande konserter med Martin Almgren och Ludvika Musikkår.

Martin Almgren har varit en återkommande gästartist vid Sommarsaluten i Lindesberg i ett flertal år och många av låtarna han har sjungit har gått i 60-talsanda, det årtionde som det brittiska pop- och rockbandet Beatles var aktivt. Det har nog inte undgått någon att just 60-talsmusik ligger Martin varmt om hjärtat.

”Därför är det extra roligt att få göra ett sådant här samarbete med Martin. Vi har länge diskuterat att göra en Beatles-konsert ihop och nu blir det äntligen ett faktum”, säger Tommy Lundholm, dirigent i Guldsmedshyttans Musikkår som tillsammans med Tomas Wikenius, klarinettist i musikkåren, specialskrivit arrangemangen till blåsorkester.

70-tal musiker på scenen
Guldsmedshyttans Musikkår kommer att genomföra bägge konserterna tillsammans med Ludvika Musikkår, som är en jämngammal orkester med anor från tidigt 1900-tal. Det kommer sammanlagt vara ett 70-tal musiker på scenen med kör och två blåsorkestrar som kommer att ackompanjera Martin. Dessutom kommer det att bli ett par instrumentala nummer i programmet där Martin får chans att vila sin stämma.

”Välkomna till en konsert där Beatles mest kända, men även mindre kända låtar, får ett nytt liv i form av två blåsorkestrar från Bergslagen tillsammans med den tidigare Idol-vinnaren och Lindesbergaren Martin Almgren. Biljetter till konserten i Lindesberg den 24 november köps på stadsbiblioteket i Lindesberg. Biljetterna är onumrerade och kostar 250:- för vuxen och 100:- under 18 år. Det finns biljetter kvar, så passa på innan det är försent”, hälsar Guldsmedshyttans Musikkår.

» Mer information här «

Musik | Martin Almgren tolkar The Beatles med ett 70-tal musiker på scen
Örebroguiden

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login