Marsipanbröd är svenskarnas favorit

Av den 1 januari, 2017

Marsipanbrödet är svenskarnas favorit. Det framgick med all tydlighet när Anthon Berg ställde pralinerna i sin mest sålda chokladask mot varandra i en tävling på Facebook veckorna innan jul.

Efter en utslagningstävling där alla 17 praliner i guldasken fick chansen stod det klart att Marsipanbrödet, i den karakteristiska rosa stanniolen, är den stora favoriten. I finalen slog den nougatdröm med över 600 röster mot nougatdrömmens knappa 500.

En av anledningarna till att vi drog upp den här tävlingen var att sätta fokus på hur många olika smaker det finns i våra chokladaskar. Anthon Berg och marsipan går hand i hand, men asken innehåller så mycket mer. Men nu visar det sig hur starkt marsipanbrödet är, säger Ola Göransson, marknadschef på Toms och Anthon Berg i Sverige.

Marsipanbrödet är en traditionsbunden, klassisk produkt från Anthon Berg med anor från 1884. Förutom som pralin i chokladaskar finns den bland annat som 90 grams stycksak med smakerna original, nougat, extra dark, whisky och cognac.

Omröstningen på Facebook skapade ett stor engagemang. Totalt kom över 6000 röster in i de olika deltävlingarna.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login