Märkbart fler håller igång träningen längre

Av den 17 januari, 2020
Pressbild Friskis&Svettis

Trenden att rivstarta träningen i början av året för att sedan trappa ner redan i mars verkar ha brutits, fler håller i sin träning längre, enligt Friskis&Svettis.

Nyår innebär nystart för många som vill komma igång med sin träning. Tidigare har många dragit ner betydligt eller slutat träna helt redan efter sportlovet men det ser ut att vänt och träningsvanorna håller i sig allt längre. Fler tränar under längre perioder än tidigare ser Sveriges största idrottsförening Friskis&Svettis.

Det är naturligtvis väldigt glädjande att människor rör sig mer under hela året med tanke på alla de fördelar som kontinuerlig rörelse har för vår hälsa. Här är också vardagsmotionen otroligt viktig, det är inte bara träningspassen på gymmet som räknas, säger Susanne Jidesten och fortsätter: – Samtidigt måste vi komma ihåg att statistiken gäller de som redan är igång med sin träning. Det finns ett stort hälsogap i samhället och vi har fortfarande ett stort jobb att göra för att nå de som ännu inte hittat sin rörelse.

Den stora majoriteten av Friskis&Svettis medlemmar tränar minst en gång i veckan. En av fyra, 25 procent, tränar tre eller fler gånger i veckan. Nedtrappningen av träningen som tidigare inföll i mars, sker nu inte förrän i maj och då förflyttar man istället träningen utomhus så fort vädret tillåter. Under sommarmånaderna minskar träningsfrekvensen för att sedan öka igen i augusti efter semestern.

– Ett smart tips för att hitta träningsrutiner som håller i längden är att inte gå ut för hårt. Då är det lätt att tröttna. Att boka in träningspassen i förväg i kalendern och packa väskan kvällen innan är ett annat smart tips, säger Susanne Jidesten.

Träning | Märkbart fler håller igång träningen längre
Örebroguiden

Källa Friskis&Svettis

You must be logged in to post a comment Login