Marja-Leena Sillanpää aktuell med ”Nekrolog” på Örebro Teater

Av den 6 december, 2018
Foto: Marja-Leena Sillanpää

I samband med lördagens premiär av ”Lögn i helvete” är det även vernissage för den tredje upplagan av ”Galleri Hörnan”, vilket äger rum 15.00 i caféet på Örebro Teaters bottenvåning. Denna gång är Marja-Leena Sillanpää utställare.

I Galleri Hörnan bjuder vi in konstnärer att inspireras av eller tolka aktuella föreställningar. Så här beskriver Marja-Leena Sillanpää utställningen:

–”Utställningen med nio akter kan ses som en presentation av ett litet urval från Örebro länsteaterns rekvisitaförråd. Den kan även ses som en form av kommentar till farsen ”Lögn i helvete” av Anthony Neilson, som spelas under samma tid på teatern. Slutligen är utställningen ett följdriktigt nedslag i Marja-Leena Sillanpääs arbete med människans liv och död som ett underliggande tema.

Nekrolog, i betydelsen Dödsruna, är den svenska benämningen för en kort levnadsteckning över någon nyligen avliden person.”

”Galleri Hörnan” kureras av Jens Haraldsson. De utställda verken ses i samband med att man ser ”Lögn i helvete” eller besöker andra evenemang på Örebro Teater.

Kultur & Musik | Örebro Teater
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login