Maria Gripes spökhistoria ”Agnes Cecilia” på Örebro länsteater

Av den 9 september, 2019
Illustration: Muhammad Ali

Fredag 27 september 10.00 har ”Agnes Cecilia” premiär på Örebro Teater. Denna klassiska spökhistoria av Maria Gripe har överförts till pjäs av Anders Duus och Maja Salomonsson som också regisserar föreställningen. Föreställningen spelas för skolår 4–6 och som offentlig familjeföreställning.

Nora har flyttat in i ett gammalt hus med sin fosterfamilj. Det finns något övernaturligt där, något som söker upp Nora när hon är ensam. Något som verkar vilja just henne något. Noras liv fylls av hemliga tecken och meddelanden, och när hon börjar undersöka husets tidigare historia står det klart att det i allra högsta grad finns länkar till hennes eget liv. Kanske handlar alltihop om den ensamhet Nora själv känt hela sitt liv?

Agnes Cecilia är en klassisk spökhistoria som älskats av generationer barn. Det är en berättelse som är både vacker, spännande och filosofisk, fylld av Maria Gripes inkännande blick på barnets värld. När den nu hittar upp på scenen för första gången på många år är det i en trogen och visuellt läcker version.

AV Maria Gripe DRAMATISERING Anders Duus & Maja Salomonsson BEARBETNING Anders Duus & Maja Salomonsson REGI Maja Salomonsson SCENOGRAFI Johanna Mårtensson KOSTYM Martina Sildén KOREOGRAFI Cecilia Milocco LJUDDESIGN Anna Haglund LJUS Raimo Nyman MASK- & PERUKDESIGN Giovanni Indelicato

MEDVERKANDE Iwa Boman, Anders Hambraeus, Hanna Hurtig, Katarina Krogh, Johan Marenius Nordahl & Maria Simonsson.

Offentliga familjeföreställningar
Förutom skolföreställningar spelas även ett antal offentliga familjeföreställningar på Örebro Teater:
Lördag 26 oktober 16.00
Torsdag 31 oktober 18.00
Fredag 1 november 18.00
Lördag 2 november 16.00

» Mer info här «

Kultur | Maria Gripes spökhistoria ”Agnes Cecilia” på Örebro länsteater
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login