Mängder av äventyr väntar i fjällen till vinten

Av den 9 oktober, 2018

Att den svenska fjällvärlden fullkomligt kryllar av upplevelser och äventyr är nog inget nytt. Men som ni vet så vill vi på Visitfjällen försäkra oss om att ni får ut så mycket som möjligt av er fjällvistelse. Detta är en kortversion av originalartikeln som finns du hittar här. 

SNÖSKOVANDRING I VEMDALEN
Vemdalen Experience är ett ungt företag med engagerade guider som gör allt för att du ska få den perfekta fjällupplevelsen. Varför inte följa med och uppleva fjällen med ett par snöskor på fötterna. I turen ingår utrustning, guide och pannlampa, har ni tur ingår även norrsken:). Här kan du läsa mer om Vemdalen Experience.

VILSELEDAREN TAR MED ER TILL KORALLGROTTAN
Företaget håller till i Frostviken i norra Jämtland. Att följa med på guidad tur i den sex kilometer långa Korallgrottan är verkligen en upplevelse som sticker ut. Inget för dig med klaustrofobi men passar desto bättre för dig med äventyrslust. Läs mer om Vilseledaren.

SNOWKITE ÄR SOM SKIDÅKNING, FAST BÄTTRE
Att känna hur du dras fram på snön med vinden som enda kraft är något mäktigt. Åk uppåt, på platten eller nedåt spelar ingen roll, så länge du har vinden i ryggen tar vinden dig dit du vill. Gå en kitekurs hos exempelvis Sälens Kiteskola eller varför inte följa med på en arrangerad resa med Surfbussen till Storhogna.

CYKLA FATBIKE PÅ VINTERN
De flesta ser nog cykling som en aktivitet som man utövar sommartid men vill du testa nåt fräckt och utmanande så kan cykling på snön med fatbike vara en riktigt cool aktivitet att testa. Karins Sportbod i Lofsdalen är ett av ställena som hyr ut fatbikes i fjällen. 

ISKLÄTTRING PÅ FETTJEÅFALLET
Fettjeåfallet brukar vara med på listor över Sveriges mäktigaste vattenfall. Fallet är på cirka 60 meter och ligger bara några kilometer utanför byn som brukar kallas Sveriges vackraste – Klövsjö i Jämtland på gränsen till Härjedalen. 

BESTIG EN TOPP MED SKIDOR UNDER FÖTTERNA
När du väl ska bestiga en topp tycker vi att du ska göra det ordentligt. Därför har vi två förslag. Vi föreslår att du tar sikte på Sveriges sydligaste glaciär Helags som också blivit utsedd till ett av världens bästa vandringar av National Geographic. Helags ligger i Jämtlandsfjällen och de flesta väljer att börja turen från Ljungdalen. Vårt andra tips kan du läsa på visitfjällen.se. 

STORSLAGNA VYER FRÅN HÄSTRYGGEN
Tänk dig en härlig ridtur i ett gnistrande snölandskap med en slående vacker utsikt över fjäll och skog. Ridningen är en kul aktivitet som passar stor som liten, gammal som ung, nybörjare som erfaren. Fjällridning finns exempelvis i Idre och på Cowboyranchen Trumvallen i Vemdalen.

Resa | Svenska fjällen
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login