Många besökare på Örebro vinmässa

Av den 3 mars, 2019

Örebro vinmässa eller Chateau Grand Cru som den tidigare hette hölls för 25:e gången under fredag och lördag den första till andra mars på Conventum Arena, mässan som till detta år bytt namn för att tydligare visa vad den handlar om.

Mässan innehöll som vanligt en mängd utställare inom dryck och delikatesser och även om jag kände att det nog var lite färre utställare till årets mässa så hölls kvalitén hög och det kändes som om de allra flesta hittade något de gillade. Nytt för i år var att man också höll en kocktävling nämligen Kockduellen Örebro Län 2019 vilken vanns av David Lindqvist en av de tidigare ägarna till Lilla Örebro.

Jag tyckte att årets mässa var bra och jag hittade några saker som jag vill rekommendera. Först ut är den nya årgången av Örebros årgångschampagne som kommit i en ny årgång vilken verkligen föll mig i smaken, där syran bubblorna och brödigheten hade i det närmaste en perfekt balans. Som nummer två vill jag rekommendera De Bortoli Family Selection Riesling ett australiensiskt Riesling vin som jag närmast kan jämföra men en Riesling spätlese med stor blommighet på doften och en skön balans mellan sötman och syran i vinet. Sist ut blir det inte ett vin utan Somersby Cloudy Pear vilket päroncider som smakar riktigt bra och har en precis lagom mängd sötma så att kan dricka mer än ett glas.

På det hela taget var det en lyckad mässa med många besökare under både fredagen och lördagen.

Rekommendationer

Champagne Örebro 754 år
Pris: 347 Kronor
Nummer: 77360

De Bortoli Family Selection Riesling
Nummer: 6403
Pris: 79 kronor

Somersby Cloudy Pear
Pris: 16.90 Kronor
Nummer: 1822

Karl-Johan Sandberg, Dryck | Örebro vinmässa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login