Mallorca mest populära resmålet bland barnfamiljer i sommar

Av den 8 maj, 2019

Semester från jobbet är inte alltid lika med lugna, avkopplande veckor i hängmattan – detta är småbarnsföräldrar högst medvetna om. En semesterresa där barnen kan leka i poolen och det vanliga matlagningsstöket byts ut mot restaurangbesök blir därför extra avkopplande. Populära Mallorca, med många barnvänliga boendealternativ, lockar flest familjer i sommar.

– Mallorca är återigen en sommarfavorit bland svenska barnfamiljer. Här finns många barnanpassade hotell där föräldrarna verkligen kan koppla av, men också möjligheter till spännande utflykter – och såklart Palma, en ljuvlig stad, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Dagens småbarnsföräldrar hör till en resande generation, som ofta har rest mycket när de själva var barn. Många föräldrar vill gärna visa sina barn världen, och kanske återuppleva tidigare besökta resmål tillsammans. Att resa iväg under sommarsemestern gör avkopplingen lättare att hitta – inte samma stök kring tider att passa, mat som trots ledighet måste handlas och lagas, och kanske låta barnen ha roligt på en barnklubb för en stunds lugn och ro på egen hand.

För barnfamiljer kan det löna sig att satsa lite mer på boendet, eftersom man tenderar att spendera större tid av semestern på hotellet. Bra poolområden och aktiviteter för barnen underlättar, men också möjligheten till roliga utflykter att uppleva hela familjen tillsammans.

Kroatien, med Split som främsta resmålet, har under de senaste åren blivit ett av svenska resenärers favoritresmål – och detta gäller även för resenärer med barn. Själva staden Split är lagom stor, och mysig med många vackra gågator och gränder att upptäcka. Från staden är det lätt att ta sig ut till de närliggande öarna, vilket gör Split till ett perfekt resmål för de familjer som både vill resa bekvämt och barnvänligt, men utan att göra avkall på upplevelserna och äventyren.

Utöver Kroatien har andra delar av östra Medelhavet trendat det senaste året, och är inför sommaren fortsatt lika populärt. Främst Antalyakusten lockar många familjer i år, med vackra semesterorter som ett pärlband längs kusten och ett plånboksvänligt prisläge.

Mest populära resmålen i sommar bland Sveriges barnfamiljer

  1. Mallorca
  2. Split
  3. Antalya
  4. Rhodos
  5. Kreta
  6. Bangkok
  7. Malaga
  8. Cypern
  9. Paris
  10. Alicante

Resa | Mallorca mest populära resmålet bland barnfamiljer i sommar
Örebroguiden

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m 5 maj med avresa den 1 juni – 31 augusti 2019, barnfamiljer

You must be logged in to post a comment Login