Malaco Gott & Blandat nu i ett alternativ med 30 % mindre socker

Av den 9 september, 2018

Äntligen ett godisalternativ för den medvetne godisälskaren! Nu kommer två nya godispåsar i serien Gott & Blandat från Malaco, med mindre socker och med samma goda smak.

Utifrån de insikter vi har om konsumenter vet vi att många vill kunna njuta av sitt favoritgodis, men med lite mindre socker. Konsumenterna vill självklart att smak och konsistens ska vara så lika originalet som möjligt, och det är också viktigt att det är ett välkänt varumärke som står bakom produkterna, berättar Susanne Harde, Brand & Portfolio Manager.

Vi är därför glada att kunna presentera våra Malaco Gott & Blandat Original och Malaco Gott & Blandat Supersur, i en variant med 30 % mindre socker och med samma goda smak som originalet. Originalprodukterna finns kvar som vanligt men nu erbjuder vi alltså ett alternativ med mindre socker.

I traditionellt godis används socker både för smakens skull och för att ge volym och konsistens till produkterna. Om man minskar mängden socker, behöver man ersätta det med andra ingredienser som ger motsvarande smak, volym och konsistens. I våra nya Malaco Gott & Blandat-produkter har vi ersatt delar av sockret med en naturlig kostfiber och en volymgivande ingrediens som har sitt ursprung från majs. Produkterna innehåller inga artificiella sötningsmedel.

Malaco Gott & Blandat Original mindre socker kommer i påsstorlekarna 140 gram och 110 gram, och Malaco Gott & Blandat Supersur i påsstorlekarna 110 gram och 90 gram. 

Redan nu hittar du de nya godispåsarna i Coops butiker, i övrig dagligvaru- och servicehandel dyker de upp vecka 38.

Mat & Dryck | Gott & Blandat
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login