Magnus Lindgren spelar på Örebro Konserthus

Av den 4 november, 2018
Fotograf: Til Brönner

På onsdag den 7 november kommer en av Europas bästa jazzflöjtister Magnus Lindgren till Örebro Konserthus för en konsert.

År 1969 släpper jazzlegendaren Herbie Mann albumet ”Memphis Underground”, som Rolling Stone Magazine senar listar till ett av de 100 bästa jazzalbumen genom tiderna. År 1974 föds Magnus Lindgren och växer upp till att bli en flitigt turnerande och respekterad artist på den moderna europeiska jazzscenen, med huvudinstrumenten saxofon, flöjt och klarinett. Magnus har genom åren samarbetat mycket med Nils Landgren och när nu Magnus väljer att tolka ett urval av Herbie Manns mest framstående verk i en fristående modern tappning är det Nils Landgren som producerar, tillsammans med Siggi Loch. Manns varierande Memphis soul-jazz lever vidare i den här nya uppfriskningen med en touch av svensk coolhet. Herbie Mann, som dog 2003, tas därmed in till nutid. Magnus har själv skrivit 8 av de 12 spåren på albumet.

”Stockholm Underground” släpptes september 2017 och var Magnus Lindgren femte album och den första för skivbolaget ACT. Magnus är utöver en brilliant saxofonist även en av de bästa jazzflöjtisterna i Europa och detta blir första gången han delar med sig av sin konst i sin renaste form genom att enbart spela flöjt.

”Tvärflöjten har väldigt många färger, och dimensioner, kanske fler än de flesta instrument. Från den sköra känsliga tonen till tung rytm slägga, beatbox, eller segla ovanför hela bandet i frekvenser som är närmare himlen. Herbie Manns nyfikenhet mellan alla hans olika projekt har inspirerat mig men jag började inte spela flöjt på allvar förrän jag var runt 20 år, kanske är det därför det tagit sin tid men äntligen gör jag en renodlad flöjtplatta.” – Magnus Lindgren

» Mer info här «

Kultur & Musik | Magnus Lindgren
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login