Magnus Bergman – Intressant Öländsk artist till East West

Av den 14 februari, 2018

”Vill va Lucky Luke, men förblir nog en indian i pickup”

”Så lyder en textrad i min sång ”Sitting Bull” från 2006. Jag vet inte om det är speciellt talande för mig, men någonting kan nog ligga däri. Känslan av utanförskap, att vara en iakttagare. Det är nog så mina sånger har växt fram i alla fall. Att se men inte röra, att vara en kanal och försöka beröra på mitt sätt. Jag känner mig ibland som en svamp som tar in och absorberar allt som kommer i min väg.

Mina första trevande steg som soloartist tog jag redan 1999 och sedan dess har jag gått igenom många olika faser. Tidvis har jag i första hand ägnat mig åt att producera andra artister och band eller skrivit musik till film, tv och teater. När sedan tonerna och orden kommit till mig och sånger vuxit fram, har jag fokuserat på mina egna utgivningar. Det har hittills blivit sju album och ett åttonde är i skrivande stund på väg att förlösas.

Varför? Hur orkar du och hinner du med allt? frågar folk ibland. Jag har inget vettigt svar på den frågan. Det vore märkligt att säga att jag inte har något val. Det är klart jag har, men låt oss säga så här: jag har svårt att värja mig när uppslag till en ny sång träffar mig. Jag måste helt enkelt fortsätta vandra den vägen och se vart den leder. Ibland har har det blivit turnéer med inslag av TV- och radioframträdanden. Vissa av mina sånger har hamnat på radiostationers spellistor runt om i landet.

I slutet av förra året kom singeln “JR & Sue Ellen”.
Alldeles nyligen släppte jag liveskivan “Magnus Bergman – Live från Mellby Ör Inn” som är inspelad under en konsert på södra Öland i september 2016. Nytt för i år är även att jag har inlett ett mycket spännande samarbete med musiker från “Camerata Nordica.”

Jag ser fram mot ett spirande 2018 och hoppas att vi ses på någon konsert framöver!”

/Magnus

Magnus Bergman kommer till East West lördag 17 februari, spelningen börjar kl. 22.00

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login