Luger startar ny festival i Åre

Av den 23 november, 2016

Way Out West, Stockholm Music & Arts och Popaganda får ett festivalsyskon i form av Åre Sessions.

På en av landets vackraste platser hittade vi för två år sedan förutsättningar för att skapa en festival som aldrig tidigare gjorts i Sverige. Åre Sessions är en helt ny typ av festival där musik- och skidkultur möts. Skidsäsongens sista fest och sommarens första festival – allt på köpet till ett liftkort, säger Patrick Fredriksson, grundare och festivalansvarig på Luger.

Åre Sessions har premiär den 29-30 april 2017 och kommer därefter bli den stående säsongsavslutningen i Åre. Festivalen kommer att göra nedslag på ett flertal scener och spelställen runtom i Åre – från platser i skidbacken till den stora arenan i Holiday Club längst ner i byn.

Vi letar alltid efter platser med det där lilla extra. Platser där vi kan tänja på formatet festival och skapa helt nya liveupplevelser – sådant som vi själva saknar på den svenska festivalkartan i dag, fortsätter Patrick Fredriksson.

Den fullständiga lineupen kommer att innehålla ett tjugotal bokningar, med störst fokus på den nordiska musikscenens just nu främsta artister. Förutom dessa kommer också ett stort antal DJ:s och klubbar att tonsätta både hotell, barer och utomhusscener under Valborgshelgen. De första akterna kommer presenteras inom kort.

Bakom Åre Sessions står ett kollektiv av partners, lokala aktörer och eldsjälar, som tillsammans med Luger har skapat ramarna för den nya festivalen. Norrlands Guld Ljus Alkoholfri möjliggör Åre Sessions genom ett samarbete som fördjupats år efter år. I samarbete med SkiStar bakas också festivalbiljetten in i besökarnas SkiPass – vilket betyder att besökare får tillträde till en hel festival på köpet av ett liftkort. Festivalhelgen till ära kör SJ festivaltåg sträckan Stockholm – Åre och Hotell Nöjesguiden flyttar in på Holiday Club och blir festivalens självklara hjärta och samlingspunkt.

Åre Sessions har premiär 29-30 april 2017, festivalens första akter släpps inom kort.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login