Loney Dear spelar med Svenska Kammarorkestern

Av den 22 november, 2019

På torsdag den 28 november kommer den svenska indie artisten Loney Dear till Örebro konserthus för en konsert tillsammans med Svenska Kammarorkestern.

Erkänd och omfamnad av musikgiganter som bl.a. Pitchfork, The Guardian och NME – svenska Loney Dear har sedan debuten 2003 blivit ett välkänt namn bland både tastemakers och musikälskare världen över.

I Loney dears musik ryms de skandinaviskt mörka vintrarna och ljusa sommarnätterna. Fokuserat, storartat och smärtsamt vackert – lekfullt svingande mellan ett brett spann av hårfina detaljer och stora gester. Ett möte mellan klassiskt låtskrivande och komplexa produktioner. En vidöppet känslig röst, detaljer och prång man kan repetera i tusental, utan att riktigt komma till botten med Loney dears musik.

Under Loney dears mer geografiska resor har Emil Svanängen (som är personen bakom Loney dear) tagit sin egenartade musik från källaren i Jönköping via amerikanska Sub Pop, Parlophone och – inför kommande albumet – tillbaka till europeiska omgivningar. Alldeles snart släpps ett helt nytt album och i väntan på detta ger den redan hyllade singeln Hulls och kommande singeln Lilies ett mörkt lockande rop på vad vi har att vänta.

Loney dear har under sin karriär turnérat världen över med några av indiemusikens största namn, något som gjort honom väl erkänd för sina fängslande konserter. Med sitt allra senaste framträdande – på årets Stockholm Music & Arts – visade Emil och hans band att han som artist 2016 är i sitt livs form och att vi inte kan vänta oss annat än något som påminner om magi när bandet i höst ger sig ut på en efterlängtad Sverige-turné, där varje konsert noga är skräddarsydd för rummet det kommer spelas i. Ingenting lämnas åt slumpen, och de lämnar samtidigt allt åt slumpen.

Missa inte denna annorlunda konsert där Loney Dear verkar som solist till Svenska Kammarorkestern.

»Mer info här«

Musik | Loney Dear spelar med Svenska Kammarorkestern
Örebroguiden

Källa: Örebro Konserthus

You must be logged in to post a comment Login