Lokalt | Zlatans nya sportdryck för högpresterande atleter nu i Örebro

Av den 1 april, 2016

Nu lanserar Vitamin Well två nya sportdrycker – VW+ 001 och det sockerfria alternativet VW+ 002 i dagligvaruhandeln i Örebro. Dryckerna är framtagna tillsammans med Zlatan Ibrahimović och utvecklade för att ge kroppen optimala förutsättningar att prestera under träningspasset.

Redan när Vitamin Well och Zlatan inledde sitt samarbete för ett och ett halvt år sedan hade Zlatan ett tydligt mål – han ville göra en sportdryck som han själv kunde använda vid träningar och matcher. Zlatan tog reda på vad han själv behövde i form av salter, mineraler, proteiner och kolhydrater i samband med hård fysisk aktivitet. Resultatet blev VW+, nästa generations sportdryck som är till för de som tränar hårt.

Jag har alltid tränat mycket men har inte hittat någon dryck som funkat optimalt. Hittar man inte det man behöver så får man fixa det själv, säger Zlatan Ibrahimović.

Med VW+ ger sig Vitamin Well in i ett helt nytt segment och målsättningen var tydlig redan från start.

Vid framtagning av funktionella drycker är det ofta en kompromiss mellan vad som är optimalt innehåll och vad som är gott. Med VW+ har fokus enbart varit att göra en optimal sportdryck, säger Jonas Pettersson vd och medgrundare av Vitamin Well.

VW+ kommer i två olika varianter, en med kolhydrater och en utan.

VW+ 001 riktar sig framför allt till de som tränar uthållighet samt väldigt intensivt, för att kunna bibehålla prestationen under en längre tid.

VW+ 002 är sockerfri och passar de som behöver ersätta förluster av vätska och salt när de tränar men inte vill få i sig kolhydrater.

VW+ kommer finnas tillgänglig i hela landet från och med 11 april. Drycken kommer att kosta mellan cirka 28-35 kr i servicehandeln och cirka 20-25 kr i dagligvaruhandeln.

I samband med lanseringen gör Vitamin Well och Zlatan en film som ingår i kampanjen – We are just warming up. Inspelningen skedde i Paris där Zlatan bor idag samt Rosengård där karriären en gång i tiden började.

Fakta
VW+ 001 är en sportdryck som består av en kolhydrat-elektrolytlösning. Drycken innehåller en kombination av elektrolyter, aminosyror och vitaminer. Protein är uppbyggt av aminosyror. Nio av dessa är essentiella, d.v.s. tillförs kroppen via maten eftersom kroppen inte kan producera dem själv. BCAA är exempel på sådana aminosyror. Mycket hård träning leder till att nedbrytningen av muskler ökar och på grund av detta behöver musklerna protein för att repareras. Aminosyrorna i VW+ 001 är tillsatta för att minska muskelnedbrytning. Kolhydraterna är dessutom ett bra energitillskott vid långvarig uthållighetsträning. Drycken innehåller även magnesium som bidrar till kroppens normala energiomsättning och muskelfunktion.

VW+ 002 är ett sockerfritt alternativ.

Elektrolyter – elektrolyter(salter) som natrium, magnesium, klorid och kalium. Elektrolyt- och kolhydratlösningar bidrar till att bibehålla uthållighetsprestationen under långvarig uthållighetsträning och förbättrar vattenupptaget vid fysisk träning.

Aminosyror – Aminosyror är proteinernas byggstenar.

Sustamin – (L-alanyl-L-glutamin) – en sammansättning av aminosyrorna L-alanin och L-glutamin.

Magnesium Bidrar till att minska trötthet och utmattning. Magnesium behövs bland annat för kroppens normal proteinsyntes.

Vitamin D bidrar bland annat till att behålla normal muskelfunktion.

Vitamin B5, B6 och B12 bidrar bland annat till normal energiomsättning, samt till att minska trötthet och utmattning.

Zink – bidrar bland annat till normal kolhydratomsättning

Kolhydrater Kolhydrater är det gemensamma namnet för stärkelse, kostfiber och olika sockerarter. Kolhydrater är vår viktigaste energikälla.

Träning & Hälsa | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login