Lokalt | Zacapa Edicion Negra en smakrik rom från Guatemala

Av den 29 juni, 2016

Zacapa Edicion Negra är en rom med mycket smak och en kryddighet som jag inte riktigt är van vid när det kommer till rom.

Romen är tillverkad i Guatemala och den har åldrats på dubbla kolade amerikanska ekfat vilket skapar en mörk rom med en rökig intensitet, samtidigt som den accentueras kryddiga toner. Det sista steget i denna unika process är att Zacapan har fått mogna på kolade bourbonfat för att ytterligare framhäva och förstärka de kryddiga och rökiga tonerna.

Doften är rik med mycket arrak och fat som träffar näsan. Smaken är kryddig och relativt komplex med toner av arrak, torkad frukt, musovadosocker och mörk choklad, där finns också den rökighet samt klara kryddighet som gör denna rom intressant.

Zacapa Edicion Negra är en utmärkt avec och gifter sig mycket fint med kaffe.

Personligen gillar jag att denna rom har en tydlig sötma utan att bli för söt, priset är dock väl tilltaget så den blir nog inte mitt första val när jag köper rom nästa gång.

Zacapa Edicion Negra
Pris: 749 kronor
Volym: 700ml
Nummer: 10699

Slutsats en mycket trevlig rom som erbjuder en utmaning för smaklökarna och klart värd att köpa för den som är redo för nya äventyr på sin romresa.

Zacapa Edicion Negra får hela…
svampen-clearsvampen-clearsvampen-clearsvampen-clearsvampen-fade

karl-johan-sandberg-thuKarl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login