Lokalt | YEAH! 15 aktuella Urban Cone släpper nytt album

Av den 29 april, 2015

Svenska electropop-outfitten Urban Cone släpper idag albumbomben Polaroid Memories och visar varför de är Sveriges intressantaste band att följa just nu. De två första singlarna ”Sadness Disease” och ”Come Back To Me”, som framförs tillsammans med tvåfaldigt Grammisbelönade Tove Lo, har etablerat bandet på musikvärldskartan och bandet står inför sitt stora internationella genombrott.

Bandet gjorde succé med första albumet Our Youth, som bl.a. innehöll guldsäljande singlarna ”Urban Photograph” och ”Freak”, men trots det kändes en uppföljare långt borta. Så långt att bandet var på gränsen till att upplösas och lägga ner. Men genom sin gemensamma kärlek till den signifikativt konfettisprudlande musiken lyckades de fem vännerna inte bara hålla ihop; utan dessutom komma tillbaka starkare än någonsin.

Första singeln ”Sadness Disease” släpptes i oktober förra året och genererade höga förväntningar på fortsättningen. När sedan singel nummer två, duetten med snabbt eleverande superstjärnan Tove Lo släpptes fanns det inga tvivel om att Urban Cone är Sveriges senaste popsensation.

Med starka singlar, samarbetet med Tove Lo och ett växande rykte som en exceptionell liveakt, tack vare intensivt turnérande, håller bandet nu på allvar på att slå igenom internationellt.

De har uppmärksammats på flera av de absolut mest inflytelserika internationella musikbloggarna.

2015 innebär förutom albumsläpp ett intensivt turnérande för bandet. Succén på SXSW i Austin, med nio spelningar på fem dagar, följdes upp med utsåld Europaturné tillsammans med Tove Lo.

I maj åker bandet ut på en egen headlineturné i Skandinavien med turnépremiär på Debaser Medis i Stockholm.  I juni väntar USA-turnén ”Excellent Adventure Tour” med australiensiska indierockbandet The Griswolds, och turnén gör uppehåll i bl.a. New York, San Francisco och LA.

I sommar åker bandet även till Australien, där de är bokade till superfestivalen Splendour in the Grass samt spelningar med brittiska Everything Everything.

På lördag kan du se bandet framföra de två senaste singlarna live på TV4 Nyhetsmorgon och första recensionen i GAFFA belönar albumet med full pott, 6/6 stjärnor.

”2015 kan lika gärna bomma igen på en gång, årets album är redan här”
– Daniel Hånberg Alonso, GAFFA

Albumaktuella Urban Cone kommer till YEAH! 15 fredag 15 maj.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login