Lokalt | VOXFESTIVALEN FIRAR 10 ÅR

Av den 19 augusti, 2015

2005 introducerades VOXfestivalen för första gången i Örebros historia och har idag vuxit till att bli ett av de största utomhusarrangemangen i Örebro som de ofta refereras till som en ”folkfest”.

Festivalen har genom åren huserat några av våra största svenska artister som te x Sanna Nielsen, Molly Sandén, Petter, Dirty Loops, H.E.A.T m.fl och har också varit en stor språngbräda för lokala band/artister som är på väg upp.

VOXfestivalen har alltid varit en festival där alla är välkomna, unga som gamla, långa, korta, smala eller tjocka!

I år har festivalen tagit det ett steg längre och vill på alla sätt främja ”jämställdhet & genus-tänket”. VOXfestivalen satsar i år därav stenhårt på att nå 50% kvinnliga samt 50% manliga artister / band i hopp om att de skall ge ringar på vattnet och försöka få fler kvinnliga talanger att ”träda fram” och våga satsa.

VOXfestivalen genomförs i år i 3 delar och under 2 dagar:
1. Ungdomsfestival med lokala artister samt några mer nationellt kända akter.
2. Filmfestival med utomhusbio som presenteras av ”Varberga Filmklubb”.
3. Familjefestival med artister, tivoli och barnaktiviteter.

Festivalorganisationen är byggd med Studieförbundet Bilda i Örebro & Örebro Bostäder som ansvariga och administrativ enhet. Till detta finns ett nätverk av samarbetspartners såsom Örebro Kommun, Västerstaden, L-G Söderbergs, Nerikes Allehanda, HGF, Områdesgruppen i Varberga, Samverkansgruppen i Oxhagen, Verdandi, Cramo, Bemå Lift, OK/Q8 i Västhaga, Scandic, Hedmans Reklamproduktion samt många andra föreningar och aktörer som varit verksamma under tidigare festivaler.

Bland årets artister kan man hitta.
Näääk & Nimo
Isa
Annika Herlitz = Svenska rösten till isprinsessan Elsa i succéfilmen ”Frost”
Smash Into Pieces
Dinah Nah
Jay Smith
Jeaff
Outtrigger
Sophia Andersson
Hansam
The Happy Hippo Family
Folktåget

Musik & Kultur | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login