Lokalt | Villa Garros Sauvignon – nu ekologiskt

Av den 14 mars, 2016

Franske stjärnproducenten François Lurton är berömd för sina vita viner. Villa Garros Sauvignon är hans toppnummer, en aptitretande frisk och fruktig vit Bordeaux av högsta klass. När den nya årgången 2015 lanseras i mars är vinet ekologiskt certifierat och tappat i en lättviktsflaska för att ytterligare skona miljön!

Familjen Lurton är stora profiler i Bordeaux, där François far André är en levande legend i vinkretsar. Från Bordeaux kommer också Sauvignon Blanc-druvorna till Villa Garros Sauvignon, som efter skörd fått jäsa i temperaturkontrollerade ståltankar för att maximalt bevara druvornas fräschör. Vinet har sedan fått vila en tid på jästfällningen i stora ekståndare för att öka komplexiteten i doft och smak.

Namnet Villa Garros är en hyllning till François mamma, vars flicknamn är Garros. Hennes pappa var en berömd arkitekt, som bland annat ritade Villa Garros och där byggnaden nu avspeglas i designen på den nya etiketten.

Villa Garros Sauvignon är ett av mycket få viner från Bordeaux i Systembolagets fasta sortiment som är ekologiskt certifierat. Att vinet dessutom säljs i en viktreducerad flaska gör det till ett ypperligt val för den som vill njuta med gott miljösamvete.

Vinet har en ung, frisk och fruktig doft med inslag av svartvinbärsblad, citrus och krusbär. Smaken är frisk, fruktig och elegant med en perfekt balanserad syra och toner av citrus, gröna äpplen, svartvinbärsblad och nässlor.

Det är utsökt till alla former av skaldjur, men även gott som apéritif eller till eleganta fiskrätter och kyckling. Och till getost är det oslagbart!

Ekologiska Villa Garros Sauvignon i nya årgången 2015 finns i butik i Örebro från första veckan i mars.

Nr 4184 Villa Garros Sauvignon EKO 2015, 75 cl, 95 kr

Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login