Lokalt | Viktor Olsson aktuell med ny EP kommer till Örebro

Av den 1 februari, 2016

En av 2015 års mest uppmärksammade och hyllade debutanter, Viktor Olsson, släpper nu sin nyskrivna singel ”Mil av ljus”.

Låten är tagen från den kommande EP´n ”Alla lämnar till slut” som har produceras av Måns Lundberg (Deportees, Håkan Hellström) och spelatsn in i den legendariska Atlantisstudion i Stockholm. EP´n kommer att släppas den 19e februari, samma dag som Viktor åker ut på turné och öppnar för Anna Ternheims 27 spelningar i Skandinavien.

Nya singeln har liksom nya EPn ett större och mer atmosfäriskt anslag än tidigare.

”Jag ville inte göra en skiva i samma stil som min förra, så på den nya EP´n vill jag attackera låtarna på ett nytt sätt. ”Mil av ljus” är fortfarande organiskt inspelad med riktiga instrument, men med flera syntar, större ljud och nya berättelser. Första plattan handlade mycket om hur jag upplevt det att växa upp i en småstad och nu tar jag mina historier vidare till vad som händer när man tar steget ut i livet , har Viktor berättat.

Viktor har haft ett storstilat genombrott under 2015.
Kriktikerhyllningarna och TV-framträdanden har avlöst varandra och Viktor utsågs av Mauro Scocco till årets nykomling på Svenska Musikförläggarnas pris i slutet av 2015.

Viktor Olsson kommer till Örebro och Conventum den 27/2-2016.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login