Lokalt | ”Vi bygger broar”-festivalen presenterar nya artister

Av den 6 oktober, 2015

”Vi bygger broar”-festivalen äger rum den 11-12 december med sitt epicentrum på Järntorget i Örebro. Festivalen presenteras av pekelof productions. Mer information om VBB, festivalen och artisterna nedan. 

En bro förbinder, en bro möjliggör kommunikation, en bro leder åt båda håll.

Nytillkomna artister är: Billy Momo, Bluestompers & Thomas Wahlström, Tom Levin, Gain Eleven, Hampus Nessvold samt M&M’s Honky Tonk.

Sedan tidigare är även Mohlavyr , The Hawkins, Rivertown Blues, Stratus, jag, Fred Rand, Björn ”Lycklig” Wallgren samt Marcus Lundin klara. Fler artister tillkommer.

Om ”Vi bygger broar”…
”Vi bygger broar” är en reaktion på den SD-kvinna som ville beväpna Öresundsbron… Låt dem blockera den bron – vi bygger nya. Såväl symboliskt som faktiskt. Hatet får aldrig vinna. Vi bygger broar, är inte emot någonting. Det är för.
 

Lokalerna Heavens Door och Sweet Chili på Järntorget i Örebro är bokade för festivalen. Förmodligen kommer fler lokaler att tillkomma.

Tanken är att detta även ska växa till en nationell nivå. VBB har varit i kontakt med Tickster som kommer att administrera biljettförsäljning utan vinst och jobbar på att få Rädda Barnens ”kvalitetsstämpel på nationell nivå. 

Tanken är att VBB ska kunna vara såväl en ”grogrund” som ett ”parasoll” där olika evenemang/kurser/initiativ ska kunna arrangeras av såväl privatpersoner som av föreningar eller studieförbund som ABF. Pengarna för biljetter/kurser mm betalas in till Ticksterkontot som står på Rädda Barnen. Finns alltså minimal risk för  ”läckage” eller liknande. 

På sikt är tanken att VBB både ska generera massor av pengar till Rädda barnen och även kunna öka känslan av gemenskap och att det faktiskt är möjligt att vara med och förändra vårt samhälle och omvärld till det bättre. Det är vi som är samhället. En folkrörelse om man så vill. Med VBB-pins i stil med ”Rör inte min kompis”. Håller på att skriva en låt och tänkte utmana olika artister att göra samma sak, dessa kan sedan postas på Youtube med hashtaggen #vibyggerbroar

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login