Lokalt | Vemodig konsert av Sophie Zelmani

Av den 17 juli, 2016

East West fortsätter att arrangera intima klubbspelningar och har blivit ett nav i Örebros musikliv med en stor variation av artister som uppträder.

I lördags spelade Sophie Zelmani där inför storpublik, hon slog igenom på nittiotalet och har sen dess släppt ett flertal album genom åren. Hennes musik har även nått en internationell publik med framgångar där hennes musik bl.a. har spelats i flera tv-serier.

Sophie inleder anspråkslöst konserten med ett minimalistiskt scenspråk som passar bra till den vemodiga musiken, musiken är väldigt vacker och känslosam plus att den skickliga gitarristen Lars Halapi bidrar till en fin ljudbild.

Publiken är hänförd från första stund och vi alla får en riktigt trevlig äkta musikupplevelse som fäster sig kvar till ett bestående minne.

Hela konserten känns genuin med en stor känslig inlevelse, kanske på gränsen till för mycket vemod. Sophie Zelmani har mycket kvalité i sitt låtmaterial och med låten ”If I could” når konserten sin höjdpunkt i mitt tycke.

Ljud och ljus håller en hög kvalité under hela spelningen, konserten i lördags var en mycket fin musikupplevelse som jag tror att alla i publiken verkligen uppskattade.

Sophie Zelmani får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

johan-bergdahlJohan Bergdahl, Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login