Lokalt | (Varning på stan) Uggla kommer till Jubileumsveckan

Av den 12 mars, 2015

Han är känd för sina samtidssatiriska sångtexter och låtar som väcker upp gamla minnen i var och varannan persons hjärta. Örebro 750 kan nu presentera nästa bokade artist för jubileumsveckan – Magnus Uggla

Uggla har haft en fantastisk karriär i nästan fem decennier och redan 1979 var han med i Melodifestivalen. Några år senare, 1986, debuterade han på svensktoppen med låten ”Fula gubbar” som blev svensktoppsetta. Och vem känner inte igen den lockhåriga mannen med solglasögon? Hans bredda repertoar med allt ifrån rockdängor till ballader, framträdanden i tv program och egna föreställningar har gjort honom till en av Sveriges största artister.

– Det känns riktigt kul att Magnus Uggla kommer hit under jubileumsveckan och jag tror att han kommer falla örebroarna i smaken med sina kända melodier och fartfyllda scenframträdande. Han har en bred publik som sträcker sig från både barn till vuxna och det gillar vi säger Sandra Almqvist projektledare för firandet av Örebro 750 år.

Magnus Uggla är nu aktuell i Tv4:s satsning Uggla flyttar in och i sommar beger han sig ut på en Sverigeturné och har valt att komma till Örebro för att fira stadens 750-års jubileum. Konserten med Uggla är sista dagen på den händelserika festivalveckan, 15 augusti, då alla örebroare är inbjudna.

Jubileumsveckan kommer innehålla aktiviteter, upplevelser och stjärnglans för örebroarna. Veckans dagar är indelade i teman enligt följande:

Måndag 10/8 Motor och Fordon
Tisdag 11/8 Idrott och Hälsa
Onsdag 12/8 Kulturens Stad
Torsdag 13/8 Lokalproducerat
Fredag 14/8 Dansfest
Lördag 15/8 Jubileumsfinal

Kolla här för mer information om Jubileumsveckan >>

Musik | Lokalt
Örebroguiden 

You must be logged in to post a comment Login