Lokalt | Världens största husvagn helt byggd i LEGO kommer till Klossfestivalen

Av den 29 juni, 2016

Klossfestivalen – en värld av LEGO klossar. Den 7-10 juli arrangeras Sveriges största LEGO event. På Conventum Arena i Örebro. Detta event görs i samarbete med Klossbutiken.se, Conventum, Gustavsvik och Örebrokompaniet. På förra årets Klossfestival kom det 22.000 besökare. Hur många kommer det i år? 

Under Klossfestivalen som äger rum mellan den 7 – 10 juli kommer det arrangeras magiska dagar fyllda av flera miljoner LEGO klossar. Ett fullspäckat schema under dagarna fyra. Besökarna kommer att mötas av ett hav av LEGO klossar som mynnar ut i flera stora byggtävlingar. Över 50 tillresta utställare kommer att visa upp sina egna LEGO kreationer med alltifrån bilar, hus och tåg till hela LEGO landskap. Klossfestivalen får besök av några av LEGOs mest populära ”minifigurer” i fullstorlek som minglar runt bland besökarna som kan krama och fotas med. Det är Batman, Superman samt ninjan Kai från LEGO Ninjago. En auktion kommer att hållas till förmån för Barncancerfonden. Och även i år är det Dogge Doggelito och Stefan Holm som håller i trådarna. Klossbutiken som är Sveriges största LEGO butik är på plats och säljer LEGO till mässpriser. 

Det kommer med andra ord att bli en fantastisk helg för LEGO intresserade i hela landet. 

Strax före midsommar blev det klart att vi får hit en husvagn från England helt byggd i LEGO av 215.158 bitar. Vi är otroligt glada och stolta att den kommer. Den innehar världsrekordet genom Guinness Rekordbok. Det är första gången den lämnar England och det är ett exklusivt tillfälle att se den som inte kommer igen. Endast på Klossfestivalen, säger Klossfestivalens grundare Fredrik Novak. 

Klossfestivalen har fått en ännu större spridning i sociala medier senaste veckorna än förra året. Det finns ett superstort intresse för LEGO, både bland barn som vuxna. Vi har även flera spännande bokningar på gång som blir klara inom kort, fortsätter Fredrik.

Nöje | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login