Lokalt | Världens främsta spelutvecklare träffas på Örebro slott

Av den 24 februari, 2016

I sommar arrangeras Sveriges största game jam, ett fenomen som fortsätter att växa runt om i världen, och till Örebro reser de från hela världen för att träffas och utbyta erfarenheter.

”Jag tror starkt på att omgivningen man vistas i påverkar utkomsten av ens arbete och vad man får ut av ett evenemang som detta, därför valde vi att ta kontakt med Örebro stad och få deras hjälp med att arrangera detta.” – James Newnorth, huvudarrangören bakom Castle Game Jam.

Det kommer alltså totalt över 300 personer från olika delar av världen till Örebro slott i sommar mellan den 4e och 10e Juli. Två av de stora namnen bland deltagarna är Brenda och John Romero, skaparna av spel så som Quake, DOOM, Jagged Alliance och Wizardry. Tillsammans har de skapat spel i över 35 år vardera och deras arbete inkluderar runt 300 spel.

”Det vi tittar på att främja med detta evenemang bland annat är just Sveriges roll inom spelbranschen i världen, som redan är riktigt stark. Med succéer som Minecraft och Candy Crush Saga i ryggen vågar fler och fler mindre entreprenörer ta steget och starta deras egna spelstudior.” – James Newnorth, huvudarrangören bakom Castle Game Jam.

Om de utvecklar nya Minecraft under en veckas tid på ett slott, återstår att se men vad som är säkert är att där i slutet av veckan kommer finnas över 100 olika intressanta koncept som skulle kunna bli nästa Angry Birds. När biljetterna till evenemanget släpptes i Oktober, nästan 9 månader innan det börjar, så tog de första biljetterna slut under de första 24 timmarna. Ytterligare biljetter förväntas släppas inom en månad och arrangörerna tror att de kommer gå åt snabbt.

Film & Spel | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login