Lokalt | ”Varför? Därför?” på Örebro konsthall

Av den 22 augusti, 2016

Fredagen den 26 augusti öppnar Örebro konsthall utställningen Varför? Därför!

En spännande utställning där fem konstnärer från olika generationer möts. Utställningen pågår till och med söndagen den 2 oktober.

Utställning: Varför? Därför!
Pågår 26 augusti–2 oktober.

Om utställningen:
Varför gatukonst? Fem konstnärer från olika generationer med gemensamma rötter i gatukonsten ger en grupputställning med måleri, teckning, installation och foto som svarar för sig själv. Utställningen ingår i Örebro Street Art festival och är ett samarbete mellan Örebro konsthall, Konstfrämjandet Bergslagen och Örebro Street Art festival.

”Daniel Diaz och Jenny Paléns spår av graffitti i staden har jag följt under 90-talets varma sommarnätter – 20 år senare ser jag deras konst i nya tekniker och i andra rum. Under en konstfestival i Göteborg blev jag hänförd över Ektas abstrakta måleri i stort format. När jag bodde längs med röda tunnelbanelinjen i Stockholm mötte jag Jose David Hildebrands snabba tunnelbaneteckningar av medtrafikanter som sattes upp istället för reklamskyltar. Sibylla Nohrborg träffade jag framför en stor graffitimålning i en förort och blev överraskad av att se en hel värld av gatukonst och graffiti på hennes instagramkonto, från Kuba och London till Rågsved och Östermalm!” – Mark Andersson, curator.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login