Lokalt | Välpolerad pop av The Royal Concept

Av den 21 december, 2015

Satin var välfyllt av förväntansfull publik inför fredagskvällens konsert med The Royal Concept som släppt Epn”Smile”.

Bandet har haft en lovande karriär under de senaste åren inom Indiepop genren och deras musik har spelats flitigt på radion. De har fått mycket uppmärksamhet runt om i världen, nästan mer än i Sverige där deras fanskara växer stadigt.

The Royal Concepts musik kan väl beskrivas som dansant indiepop med en skön kombination av gitarrer och syntar. När bandet börjar spela mottas de av en entusiastisk lugn publik som inte gör så mycket väsen av sig men som är med från första början. The Royal Concept levererar en snygg välpolerad popmusik som är skapad för hitlistor och radio som fyller sin funktion.

Kombination av gitarrer, synt och hyfsad sång blir till en välkomponerad ljudbild utan speciellt mycket nerv eller passion. Låten ”World On Fire” är en skön komposition ur deras låtmaterial och som sticker ut ur kvällen konsert som annars inte är så varierande utan går mest i samma tecken.

Ljudbilden som bandet producerar är ganska bra och de uppträder med självförtroende under konserten. Publiken var entusiastisk och mer än nöjd under kvällen när de fick en konsert med välkomponerad pop, skickligt framfört av ett intressant band.

The Royal Concept får hela…

svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-fade-1svampen-fade-1

Johan Bergdahl, Musik | ÖrebroguidenJohan Bergdahl, Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login