Lokalt | Välkomna in i barnens värld när Cirkus Scott besöker Örebro

Av den 8 maj, 2015

För så är det när man ska på cirkus, när man väl går in genom entrén och bara andas in atmosfären som genomsyrar cirkustältet. Det är bara att plocka fram barnet inom sig och lämna den där vuxna med vuxentänket, lämna det där analytiska logiska tänkandet när man sätter sig ner framför manegen och bara låta sig sugas med.

Igår torsdag hade Cirkus Scott sin premiär ute vid Marieberg Köpcentra, den lille var med såklart, för det är mer eller mindre en självklarhet att det ska till ett proffs att tycka till om en cirkusföreställning. För vem är jag att sitta där och tycka att nu tappar det tempo, tänka att nu saknas det något, när kommer det där som ska knyta ihop allt, det där som får ett tält att ställa sig upp när alla barn som är där sitter med uppspärrade ögon, dreglande munnar och skriker rent ut av glädje?

Först ut i manegen var Sergey Prostetsov med en energifylld föreställning full med hundar, ponnyer och rock ’n’ roll, sen var det i tur och ordning Julia Sand som visade en typ av pole dance fast på en polkastång, Mark Giely som balanserade på cykel upp och ner på diverse hinder,på Cirkus Scott är det Mingo som är clownen och dyker upp lite då och då med sina ibland blöta upptåg, Scott Wolf Brothers med tempofylld akrobatik som får garanterat alla att skratta, i år var The Flying Manutara med med ett av världens bästa trapetsnummer högt upp under tälthimlen, hästviskaren Yury Volodchenkov som sa till sin häst att göra vad den skulle genom att helt enkelt styra den med kroppen och som slutade det hela med att hästen hoppade hopprep, Contortion Dream består av fura Etiopiska Prinsessor som visade upp styrka och synkroniserad skönhet med fantastisk finess. Som huvudakt och det som fick avsluta hela föreställningen var Torres MC Globe, en minimal stålglob där de till sist hade inte mindre än sex motorcyklar som susade runt därinne i full fart.

Så var det från början till slut, med Robert Bronett i spetsen som vanligt med alla artister och djur som förgyllde kvällen. När jag frågade den lille om vad han tyckte svarade han; första numret, det där när den lilla hästen med hundarna och den där lilla killen som spelade rock ’n’ roll och såklart det sista när alla de där sex motorcyklarna åkte runt i den där lilla stålbollen. – Jaha, svarade jag, var det allt som du tyckte var bra? Då tittade han på mig med en blick som sa ”nu är du bra dum du”. – Fattar du inte, sa han till sist, det är en cirkus, det är alltid bra på en cirkus, allt är bra på en cirkus.

Även jag kom på mig att ryckas med under föreställningen, att försvinna in i fantasins värld. Tycka att det här är såååååååååå bra, att vad skönt det är att vara borta från verkligheten för ett par timmar. Det är inte alla förunnat, förutom barn såklart.

Cirkus Scott föreställningen backades upp Mateusz Dembeck och Tova Sundén på sång, livebandet Cirkus Scott Sound Explosion. Manegen fylldes av skönhet från och till när Cirkus Scotts egna dansare Scott Dancers fyllde manegen.

Det här är något som alla barn borde få uppleva, och för de som har missat att Cirkus Scott är i stan så finns fortfarande chansen att se föreställningen:

# Lördag 09 maj kl. 13.00 & kl. 16.30

# Söndag 10 maj kl. 13.00 & kl. 16.30

Då det inte riktig levde upp till mina förväntningar får Cirkus Scott & Elefantmysteriet hela…
svampen clearsvampen clearsvampen clearsvampen clearsvampen fade

Av den lille får  Cirkus Scott & Elefantmysteriet hela…
svampen clearsvampen clearsvampen clearsvampen clearsvampen clear
eller egentligen som han uttryckte sig; ”De får hundra av fem!”, så bra kan det också vara.

Kolla in bilderna från Cirkus Scott & Elefantmysteriet här >>

anders-olofssonAnders Olofsson, Nöje | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login