Lokalt | Utsmyckning av Hertig Karls allé i Örebro

Av den 23 juli, 2015

Nu får en del av stubbarna efter almarna på Hertig Karls allé ny form. Längs gatan står höga stubbar från de almar som drabbades av almsjuka och som fälldes förra året.

Stubbarna sparades för att användas till utsmyckning, och vecka 31 kommer konstnären Sven-Ingvar Johansson att omvandla dem med hjälp av en motorsåg. Alla förbipasserande kan följa hans arbete, för att i slutet av veckan se resultatet.

– Det ska bli väldigt spännande att se vad Sven-Ingvar Johansson skapar ur de höga stubbarna, säger Janet André, arkitekt på Örebro kommun. Planeringen för ombyggnationen av Hertig Karls allé pågår, och vi har tidigare bett örebroarna att skicka in sina minnen från Hertig Karls allé för att få inspiration till ombyggnaden. Men i väntan på att allén ska byggas om får almstubbarna ett nytt liv med hjälp av konstnären.

Förutom utsmyckningen har vi också, i väntan på ombyggnaden, tillfälligt planterat pil, poppel och hägg i allén, och sått ängsblommor. Nu i sommar har allén börjat blomma i vackra färger, och de olika blommorna kommer att ge liv och grönska åt allén fram till oktober.

Lokalt | Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login