Lokalt | Ung Fadder Tour 2015 avslutar i Örebro

Av den 29 maj, 2015

En känd graffitiartist ska måla Mötley Crue på knä, tiggande, när Ung Fadder gästar festivalen Sweden Rock. Samtidigt släpps också den helt nya tidningen Ungagerad.

Ung Fadder Tour 2015 uppmärksammar tiggarna och släpper också nya tidningen Ungagerad och besöker Örebro två gånger genom Torpkonferensen i juni, den andra Frizon-festivalen är den sista på Ung Fadder Tour 2015.

I sommar reser Erikshjälpen – Ung Fadder runt till olika festivaler och konferenser i Sverige. Andra stoppet blir på Sweden Rock 3-6 juni. Med på Sweden Rock finns graffitiartisten Appear 37, Adam Algotsson. Inför festivalbesökarna kommer han måla rockbandet Mötley Crue som tiggare.

Tiggeriet är en väldigt stor snackis just nu, tyvärr med mycket hat. Jag tänker vända det till något positivt genom att ”tiggarna” på bilden ska hålla en skylt där de står Give Hope, vilket kopplas till Erikshjälpen, berättar han.

Mötley Crue gör nu sin avskedsturné och spelningen på Sweden Rock blir den sista i Skandinavien.

Därför känns Mötley Crue passande att använda som karaktärer i motivet och har jag tur kommer bandet och besöker väggen, tar en gruppbild med oss och skänker en gåva till Erikshjälpens arbete, säger Adam Algotsson.

Ung Fadders sommarturné 2015 blir också en lång releasefest för tidningen Ungagerad.

Det är en helt ny satsning på något vi aldrig gjort förut, en tidning av unga, för unga om ungt engagemang, säger Victor Egerbo som är ansvarig för Ung Fadder på Erikshjälpen.

Ungagerad är inte bara en tidning för unga som är intresserade av Erikshjälpens arbete, utan ett magasin som vänder sig till en bredare publik av unga. Inför tidningsreleasen har också hemsidan ungagerad.nu släppts.

Sommarturnén avslutas på Frizonfestivalen i augusti och innan dess hoppas Ung Fadder-gänget på att få många härliga möten och samtal med människor som har funderingar kring bistånd och barns rättigheter eller vill vara med och bidra till att skapa framtidsmöjligheter för utsatta barn runt om i världen.

Vi ser fram emot en rolig och bra turné. Vi hoppas att få möta många av våra unga faddrar och att många nya ska anmäla sig, säger Victor Egerbo.

Här möter du Erikshjälpen och Ung Fadder i sommar:
• VetlandaFesten, Vetlanda, 30 maj
• Sweden Rock, Sölvesborg, 3-6 juni
• Nyhemsveckan, Nyhem, 12-21 juni
• Torpkonferensen, Örebro, 15-21 juni
• Gullbrannafestivalen, Halmstad, 2-5 juli
• Hönökonferensen, Hönö, 4-12 juli
• Festivalen Frizon, Örebro, 6-9 augusti

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login