Lokalt | Tung energi på Ritz levererad av Backyard Babies

Av den 8 februari, 2016

Backyard Babies har återförenats efter några års vila och är återigen ute på Svecigrturné, sedan förra året, vilket säkert gör många fans glada.

Nicke Borg har satsat på en solokarriär och jag såg honom spela på Virus för några år sedan. Han imponerade med sin skickliga sång, starka låtmaterial och professionella framträdande tillsammans med bandet.

Hela bandet är riktigt tända när konserten drar igång och de levererar en musikalisk urladdning av rock som får ett starkt mottagande av publiken som stormtrivs. Första låten ”Thirteen or Nothing” är en snyggt komponerad rocklåt som framförs med kickass attityd. Dregen far runt på scenen i ett högt tempo under konserten och är nästan på gränsen till övertänd, men bandet har ett mycket professionellt scenspråk med stor rutin.

Backyard Babies ger allt i varje låt som verkligen gör sig bäst live, låtmaterialet har en jämn kvalité utan några egentliga svackor. Ljusshowen är väldigt snygg och höjer stämningen under kvällens spelning tillsammans med hög ljudkvalité. Nicke Borg levererar med sin starka karismatiska personlighet och sin sångröst som är klockren.

Bandet är rutinerade proffs och kan konsten att tända en rockpublik, de är tillbaka med en på nytt funnen glöd. Låten ”Abandon” är min favorit ur låtkavalkaden som framförs under konserten. Backyard Babies har mycket kvar att ge vilket de visar med kvällens energiska spelning som gick hem oss alla.

Backyard Babies får hela..

svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

Bilder från konserten..

Fotograf Per Andersson

johan-bergdahlJohan Bergdahl, Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login