Lokalt | Torsdagskvällen på Stora Örebro går i karibisk stil

Av den 10 augusti, 2016

Stora Örebro bjuder på kubansk musik i världsklass torsdag 11 augusti, även barens utbud kommer att gå i samma tema, varning för värmebölja med andra ord!

Under kvällen kommer det att bjuda på två band, Sintesis och Skaboogie. I baren kommer det att serveras dryck på samma tema, Coronas, Rom & Romcocktails i en skönt gungande karibisk stil.

*********************************************

SINTESIS!
Ett av Kubas allra största och mest inflytelserika band, Sintesis, gör en efterlängtad Sverigeturné i Augusti! Sintesis var vid starten 1976 starkt influerade av Pink Floyd och Genesis mfl men med tiden har rötterna i Afrokubansk musik blivit alltmer påtagliga.

Stommen i bandet utgjorts av äkta paret Carlos och Elle Alfonso men de har ständigt omgivit sig med de bästa musikerna Kuba har att erbjuda, till exempel parets mycket kända avkommor Emme och X Alfonso som varit fasta medlemmar periodvis. Sintesis, som numera innehar legendstatus på Kuba, firar i år 40-årsjubileum och påpassligt nog får Sverige samtidigt tillfälle att bekanta sig med något vi vill påstår är Kubas finest.

**********************************************

SKABOOGIE!
Skaboogie från Västerås är en konstellation av erfarna musiker med sina rötter i rootsmusik. Blues, Boogie, Ska, Rocksteady, Swamprock och 70-tals rock är den musikaliska gryta SKABOOGIE bjuder på. Egna låtar och covers med tryck och scen-närvaro står på menyn.

Medlemmarna är:

  • Anders ”Governor Andy” Siösteen; Sång, Munspel – otaliga reggaeprojekt.
  • Mats B Olsson; Keyboards. Spelat med bl a EVON och dom flesta andra och har en indisk Grammy!!!!
  • Bosse Karlsson; Gitarr. Spelat med bl a Monaco Bluesband och Blues Experience.
  • Magnus Edlund; Bas. Spelat med bl a EVON, JT Coldfire.
  • Pelle Sundqvist; Trummor, spelat med bl a Monaco Bluesband, EVON, JT Coldfire.

**********************************************

Torsdag kl. 21.00 kommer det att gunga riktigt skönt på Stora Örebro, en tillställning som garanterat kommer att ta er tillbaka till sköna sommarminnen.

Läs mer om eventet här!

Kultur & Musik | Lokal
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login