Lokalt | Top Cats kommer till East West i maj

Av den 18 mars, 2015

Top Cats beger sig ut på stor turné i Sverige, Norge och Finland och den 1 april släpps nya albumet ”Kick Down”. Turnépremiär blir det i Huskvarna Folketspark och totalt besöker man 22 orter runt om i Sverige, Norge och Finland med final i Sarpsborg i Norge den 14 augusti.

På nya kommande albumet inleds även ett nytt spännande samarbete med en av deras stora inde-pophjältar Timo Räisänen som specialskrivit en låt på Top Cats kommande album och för första gången har bandet själva skrivit flertalet av de nya låtarna!

Ett första smakprov från Top Cats kommande album är singeln Howlin’ Mama, skriven av bandets huvudsaklige producent Mårten Eriksson tillsammans med sin fru Lina Eriksson och den välrenommerade låtskrivaren och producenten Lasse Andersson, som bland annat har producerat Tomas Ledins mest framgångsrika album. Singeln Howlin’ Mama är en avskalad, rockabillydänga med sväng och attityd.

22 maj kommer Top Cats till Örebro och East west sushi!

OM TOP CATS:
Top Cats förenar melodiös popkänsla, rock’n’roll och rockabilly till en mix som känns både tidlös och fräsch. Deras rötter finns i sent 50-tal och tidigt 60-tal. Bandet har spelat ända sedan de tidiga tonåren. Första gången vi hörde talas om dem var via dokumentärfilmen Raggarliv. Elva år in i bandets existens kom genombrottet, med Melodifestivalsskrällen Baby Doll, som nådde sjätte plats i finalen i Globen 2012. Baby Doll hamnade på den följande skivan No More Heartache, som belönades med en guldskiva. Året därpå släpptes bandets andra albumet Smashing to the Ground. Läs mer: www.topcats.se

Singelrelease: ”Howlin’ Mama” den 18 februari 2015.
Albumrelease: ”Kick Down” den 1 april 2015.

Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login