Lokalt | Tjuvjakt släpper nytt och kommer till Ritz samma kväll

Av den 10 mars, 2016

Efter flera års hårt arbete, succésinglar, mixtapes, turnéer och en snabbt växande fanbase har det nu blivit dags för hiphopkollektivet Tjuvjakt att äntligen släppa sitt debutalbum, “Välkommen till Mångata” den 20 maj. Albumet släpps på bandets egen label, Mångata.

För att ladda upp inför albumsläppet kommer den nya singeln “Cornflakes I Sängen” att släppas fredag den 11 mars. Singeln är det första smakprovet på kollektivets soundmässiga utveckling – ett steg framåt mot ett tyngre uttryck.

Bandet berättar:
”Cornflakes I Sängen” är tveklöst den låten som kom till mest naturligt för oss när vi började jobba med debutalbumet. Den var helt klart den låten som gick snabbast att göra i alla fall. Vi tycker den ger rättvisa till både vårt nya sound utan att glömma hur vi låtit tidigare och det ska bli sjukt kul att se hur vår publik tar emot den”.

Tjuvjakt har med sin karaktäristiska, charmiga och påhittiga hiphop byggt upp en stor fanbase över hela landet med låtar som Tandtråd, Saccosäck och ”Va händerå?”. Trots att bandet ännu inte släppt sitt debutalbum har de redan streamats över 20 miljoner gånger på Spotify.

Deras hiphop karakteriseras av charm, påhittighet och en livsbejakande mentalitet: en vilja att vara konstruktiv och uppmuntra det som är bra, snarare än dissa det som är dåligt. Detta, i kombination med tunga och välproducerade beats och en närvarande humor, gör dem till en frisk fläkt i svenskt musikliv.

Under 2015 har gruppen turnerat flitigt och det kommer dom fortsätta med även 2016. Tjuvjakt är Olle Grafström, Kid Eriksson, Fredrik Woodz, Arvid Lundqvist, Jesper Swärd.

Samma dag, fredag 11 mars som Tjuvjakt släpper nya singeln ”Cornflakes I Sängen” uppträder de på Ritz Nightclub.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login