Lokalt | Titiyo på festivalturné kommer till Stadsträdgården

Av den 21 mars, 2016

Titiyo gjorde succé under sin nyligen avslutade Sverigeturné – den första på sju år.

Gaffa delade ut full pott i betyg och skrev att det är ”det bästa hon gjort”, Dagens Nyheter att de är ”hela karriärens allra bästa” och Expressen att hon “sprider soulsken”. Nu är det klart att Titiyo i sommar kommer ge sig ut på en festivalturné med spelningar på bland annat Stockholm Music & arts, Storsjöyran i Östersund, Kulturkalaset i Göteborg och Peace & Love i Borlänge.

Titiyo har ett framgångsrikt år bakom sig. Hennes Grammis-nominerade album ”13 gården” släpptes i höstas och fick full pott i Nöjesguiden och 4 av 5 i Dagens Nyheter, Aftonbladet, Expressen och Upsala Nya Tidning. Det nya materialet på svenska fick landets souldrottning att skapa en ny scennärvaro inför vårens Sverigeturné, som avslutades i helgen.

– Det blir härligt känslosamt för mig när jag sjunger på svenska och det känns viktigt att texterna når fram till publiken. Därför tänkte jag igenom liveupplägget lite djupare den här gången och var noga med att skapa en speciell stämning utifrån vad låtarna handlar om, berättar Titiyo.

Resultatet blev väldigt lyckat och det var inte bara Titiyo själv och publiken som uppskattade konserterna. De hyllades även i media och flera tidningar tyckte det var det bästa hon gjort.

– Det är ju fantastiskt att göra sin femtielfte turné i livet och få höra att det är det bästa som jag gjort. Det är bra bensin till motorn att få sådana recensioner och att känna så själv också. Nu längtar jag till i juni när vi sätter igång igen, säger Titiyo.

Titiyo kommer till Örebro och Stadsträdgården den 2/6-2016.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login