Lokalt | The Temperance Movement kommer till Clarion Hotel

Av den 22 november, 2015

Ett av världens just nu bästa och hetaste rockband, under våren förband till Rolling Stones!

THE TEMPERANCE MOVEMENT fullständigt knäckte publiken i våras när bandet helt osannolikt gjorde en 2 1/2 vecka lång succéturne genom Sverige. En turné genomförd utan att ens ha släppt sin debutskiva. I höstas kom de tillbaka med nysläppt debutskiva, mångdubblade publiken och visade att Sverige är nästa stora land för bandet. Liksom i hemlandet och vart än de hunnit spela, älskar den svenska publiken The Temperance Movement!

I Örebro briserar The Temperance Movement igen den 23 november på Clarion Hotel – missa inte, konserten börjar 20.00, kassan öppnar 19.00.

Det har hänt mycket sedan oktober och förra besöket för The Temperance Movement. Bara veckor efter man lämnade Sverige vann bandet ”Classic Rock Awards” för bästa ny band. På allra finaste vis genom publikens röster. Den stora europaturnén avslutades efter Classic Rock-galan med bara utsålda spelningar i England. Spelningen på ett sedan länge utsålt Koko i London fylldes av musikdignitärer. Bl.a. så diggade sig Jimmy Page sig igenom den klassiska konserten från en egen balkong. Vårens Englandsturné släpptes före jul och säljer slut i rasande takt. Nya singeln och videon ”Midnight Black” har också släppts och närmar sig redan 100 000 visningar på Youtube.

Det slutar aldrig att fascinera när ett totalt okänt band helt plötsligt finner sin publik och växer lavinartat utan hjälp från annat än den musiken de skapat och lojala missionerande fans. Alla TTMs spelningar i England sålde slut 2013!

Det är mycket amerikanskt när man först lyssnar på The Temperance Movement. Men efter en stund så märker man att det finns något som ändå sticker ut från bandets Americana Rock. Likt andra brittiska band klart inspirerade av amerikansk Real Deal Music så finns det ett låtskriveri som du sällan finner i USA. En känsla för pop, riff och refränger som på ett oförskämt sätt fångar lyssnaren och får den att stanna upp och fastna. Alla som är fans till Stones, Beatles, Kinks, Mumford & Sons, The Clash och Primal Scream vet vad vi menar. En brittisk tradition att tolka musiken man älskar och beundrar från USA på ett sätt som lockar en jättepublik.

Om Rootsy Live:
Rootsy Live är den del av Rootsy som arrangerar turnéer och promotar de artister som vi tycker är ”The Real Deal” och har absolut högsta kvalitet. För tillfället finner vi dessa oftast inom americanan och rootsmusiken. Musik som ofta har det gemensamt att det inte låter sig placeras i fack eller styras av anpassning till trender och förväntningar.

Viktigast av allt! Rootsy Live är en stor samling människor som arrangerar konserter, sprider och promotar fantastiska artister. Med entusiasm och kärlek ger de människor musikupplevelser de annars missat.

Över hela Skandinavien finns vi! Och vi är ”The Real Deal”!

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login