Lokalt | The Magnettes gör superunik spelning på Live at Heart

Av den 1 september, 2015

Det är klyschigt att skriva den här konserten ska man inte missa, fast den här är verkligen så. The Magnettes kommer till Live at Heart och spelar på Clarion Hotel  Lördag den 5 september kl 21:00.

Vad gör då den här spelningen så speciell, det är ju 220 olika artister i Örebro under Live at Heart?

Jo The Magnettes spelade på Live at Heart förr året på en liten scen som ett ”wildcard” efter att personal på Live at Heart hade sett dem på en liten klubb i New York under New Music Seminar. Direkt efter spelningen på Live at Heart vart de uttagna till SXSW ( South by southwest ) världens viktigast showcasefestival som är även förbild för Live at Heart. 19 svenska akter fick åka bland annat Seinabo Sey, Tove Lo, Cassette, Laleh och Tove Styrke.

Straxt innan SXSW släpptes även filmen ”Pajala State of Mind” som handlar on The Magnettes på Göteborgs filmfestival, samt Tempofestivalen i Stockholm. Den visades under våren på SVT.

Bandet gjorde succé på SXSW och gick direkt att få spela på Europas viktigaste showcasefestival The Great Escape i Brighton i England. Efter det har de engelska bloggarna tagit dem till sina hjärtan.

Det är en blandning med vad som hänt dem det senaste året och vad som kommer som gör den här spelningen superunik.

Först var det inte troligt att de skulle komma till Live at Heart med sitt pressande schema. Bandets hängivenhet av festivalen gjorde att de flyger in från Pajala för två lördagsspelningarna på Live Heart där de ska ha premiär för deras nya show som ska runt i världen.

The Magnettes är uttagna som ett av tio europeiska band (ända svenska) som får spela på Future Music Forum i Barcelona senare i september. Direkt efter det gör de spelningar i London och gör sedan en månadslång turné i USA där de bland annat besöker Key Largo songwriterfestival där Meghan Trainor vart upptäckt.

Det är upplagt för en spelning där alla säger ”jag var där”.

Lördag 5 September Clarion Hotel, 21:00
Lördag 5 September Harrys, 23:00

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login