Lokalt | The Hawkins klara för Peace & Love

Av den 18 december, 2015

The Hawkins som slog igenom stort hos Örebro-publiken under Live at Heart presenteras nu tillsammans med band som klara för 2016 års upplaga av Peace & Love tillsammans med band som Graveyard och Electric Boys. Bandet har sitt ursprung i Arboga, men har sedan en tid tillbaka Örebro som sin bas eftersom deras managementbolag pekelof finns i stan.

Att spela på Peace & Love känns stort, säger Johannes Carlsson, sångare och leadgitarrist i The Hawkins. Vi har tidigare spelat på t ex Sweden Rock där det bara är hårdrocksband och vi är redan klara för hårdrocksfestivaler nästa år, vilket naturligtvis är precis hur kul som helst. Men det här känns på vissa sätt nästan större eftersom här är vi utvalda att vara ett av ett fåtal rockband. – Vi spelar alltid gärna i Örebro. Spelningen på Rock Bar i fredags var en total urladdning och att ha publiken så nära ”in your face” är svårslaget. Men vi ser fram emot att få spela på större scener framöver även i Örebro. Vi har mycket på gång under nästa år, säger Johannes Carlsson.

Bandets manager Patrik Ekelöf är mycket nöjd med bokningen.
Att Peace & Love är klart känns stort, vi har jobbat länge på att få in The Hawkins på just den festivalen med tanke på budskapet festivalen har, säger Patrik Ekelöf, bandets manager. Killarna har precis hur mycket som helst på gång inför nästa år. Fullängdaren är tänkt att släppas på vinyl i vår och sen väntar turnéer i bland annat Norge och ett antal stora spelningar är klara som blir officiella inom kort.

2016 blir utan tvivel The Hawkins år. Bandet har under 2015 som gått tagit flera kliv framåt och har under hösten avverkat flera stora spelningar som Rock at Sea på Cinderella tillsammans med bl a Accept, Slade och Crucified Barbara samt spelat förband till Lillasyster. Höjdpunkten hittills, rent ”storleksmässigt” är väl annars spelningen på Sweden Rock.

Bandet håller just som bäst på att färdigställa den fullängdare som släpps i vår. Förhandingarna kring skivkontrakt är inne i slutskedet och det är endast några procentsatser som ska spikas kvar innan det signeras. Sen väntar ett år fyllt av spelande i Sverige och utomlands.

The Hawkins är redan klara för flera stora festivaler och spelningar i vår i Sverige och Europa. Bandet kommer bland annat att turnera med Orango i Norge och planer finns även för svängar till Tyskland, England och flera europeiska länder.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login