Lokalt | Thåström fortsätter sitt återtåg och kommer till Örebro

Av den 1 april, 2015

Med nytt hyllat album, en utsåld Skandinavienturné och med en publik som inte kan få nog har 2015 onekligen varit Thåströms år. Nu adderas ytterligare några datum till det segertåg som senaste tiden dundrat fram och inte lämnat någon som stått i dess väg oberörd.

”Den manglande, ­blödande rockmaskinen kör över oss, ännu en gång.” – Håkan Steen, Aftonbladet

”Thåström visar återigen varför han – fortfarande! – är landets största rockstjärna.” – Anders Nunstedt, Expressen

”Förkrossande Thåström!” – Andreas Homanen, Norrköpings Tidningar

Thåström har varit en förgrundsfigur för svensk rockmusik sedan tiden i det legendariska punkbandet Ebba Grön, Imperiet och efterföljande karriär under eget namn. På sina soloalbum det senaste decenniet har han varit i sitt livs form och cementerat sin position som en av detta lands absolut viktigaste låtskrivare.

Nya albumet ”Den morronen” släpptes i början på februari i år till hyllningar från en hel kritikerkår och får ses som ytterligare ett bevis på att Thåström är något helt unikt. Ständigt i rörelse och med en vägran att stå till. På albumet medverkar bland andra Niklas Hellberg, Ulf Ivarsson, Pelle Ossler och Anders Hernestam. Samma kvartett som utgör stommen i det band som följer Thåström på vägarna och totalt kör över publiken med sin massiva ljudbild.

I sommar följer Thåström upp vårens utsålda turné med ytterligare spelningar och ger alltså fler chansen att bevittna något riktigt stort. Thåström anno 2015 är verkligen något alldeles extra.

11 april kommer Thåström till Örebro, Conventum (Fåtal biljetter kvar).

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login