Lokalt | Svenska funk-gurun Emrik aka M-Rock gästade Live at heart 2015

Av den 7 september, 2015

Svenska funk-gurun Emrik aka M-Rock, frontfigur för funkbandet Stonefunkers från Göteborg har för tillfället tagit en paus från sina svenska låtar för att ägna sig åt sitt engelska funkprojekt M-Rock, vilket han visade upp på O´Learys under Live at Heart med Osten af och Hyvlarna.

För de som kommer ihåg Stonefunkers som var aktiva mellan 1984 – 1999 vet även om att en av bandets frontfigurer var ingen mindre än Emrik Larsson mer känd som M-Rock, the Mighty Ugly under den eran.

Stonefunkers gjorde sig kända för att spela musik med influenser av funk, p-funk, soul, rap och Go-Go, något som än idag präglar Emriks engelska funkprojekt M-Rock.

När man inte trodde att det kunde svänga mer än vad det gjorde under Ostens afs spelning var det dags för M-Rock att äntra scen, komiskt nog så bytte Osten af och Hyvlarna t-shirts till M-Rock style. Tillsammans med Osten af och Hyvlarna tog M-Rock svänget och draget till en helt annan nivå, det här var livemusik på riktigt.

Självklart så inleddes spelningen med klassikern M-Rock Theory från gamla Stonefunkerstiden, en låt som garanterat håller än idag. M-Rock fortsatte spelningen med att bjuda på sig själv och Osten af med för den delen, det svängde något otroligt och bandet tog ut svängarna. Man kan bokstavligen lyfte taket på O’Learys genom sin energi på scenen (eller hoppande), han vet hur man bjuder på sig själv, något som den dansande publiken gillade.

Det här var för mig den absolut bästa spelningen på Live at Heart 2015 som jag såg!

M-Rock, Osten af och Hyvlarna får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-hel

anders-olofssonAnders Olofsson, Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login