Lokalt | Sunny Standup gästade Villa Strömpis

Av den 16 juli, 2015

Under onsdagskvällen var det Sunny Standups tur att äntra Villa Strömpis scen för att underhålla oss. Uppställningen för dagen var Martin Lagos som konferencier och Stephen Simmonds som hus DJ, komikerna var Nour El-Refai, Ann Westrin, Hasse Brontén, Emma Knyckare, Robin Paulsson och Johan Glans, så på pappret såg det riktigt bra ut.

Martin Lagos var för mig en ny bekantskap som överraskade i positiv mening. Martin gör sitt jobb som konferencierer på bästa sätt och ser till att hålla publiken varm mellan akterna med en laid back humor om hur det är att vara Stockholmare och att växa upp med en pappa från Chile.

Martin Lagos får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tomsvamp-tom

Först ut på scen är Nour El-Refai, även hon en ny bekantskap för mig i alla fall från scenen. Annars förekommer hon i flertalet humorserier på tv.

Nours humor är politiskt inriktad och med en stark feministisk prägel vilket kan vara kul, men jag börjar personligen bli lite trött på alla komiker som hatar världen. Lite roligt blir det dock när hon berättar om hur många svenskar försöker överkompensera runt invandrare.

Nours El-Refai får hela…

svamp-helsvamp-helsvamp-tomsvamp-tomsvamp-tom

Nästa ut var en av mina personliga favoriter Ann Westin. Ann är en av de som drar ned flest och störst skratt för kvällen, egentligen är det bara Johan Glans som med nöd och näppe lyckas bräcka Ann när det gäller asgarven.

Anns humor är opretentiös självupplevd och lite skönt torr, hon driver mycket med sig själv och har en otvungen kontakt med publiken som relaterar till den rultiga damen på scenen.

Ann Westin gör ett kanonframträdande som lyfter föreställningen.

Ann Westin får hela…

svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

Hasse Brontén får ingen lätt uppgift när han tar över efter Ann, men han jobbar på. Med sitt spralliga sätt så försöker han få med publiken på sitt spår, men det är först på slutet då han kör sina analogier mellan tennis och sex som han verkligen får med sig publiken och några sköna skratt. För övrigt känns Hasse mest som en mys farbror på scenen och det är inga fel med det men jag vill garva när jag är på standup.

Hasse Brontén får hela…

svamp-helsvamp-helsvamp-tomsvamp-tomsvamp-tom

Ut som nummer fyra kommer P3 kända Emma Knyckare. Emma som fött barn för ca. två veckor sedan kändes lite trött vilket inte är så konstigt, men hennes uppträdande tog aldrig fart och jag måste säga att jag uppskattar Emma mycket mer på radio.

Emma Knyckare får hela…

svamp-helsvamp-helsvamp-tomsvamp-tomsvamp-tom

Showen avslutas av två skåningar och först av dem var Robin Paulsson som är känd för många saker, bland annat sin talkshow ”Robins” på tv.

Robin håller ett bra tempo och får igång publiken med lite igen känningshumor och några av sina Zlatan imitationer som ger bra respons. Han blandar friskt mellan olika ämnen och humortyper och visar att han är en mångfasetterad herre.

Robin Paulsson får hela…

svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tomsvamp-tom

Sist men definitivt inte minst kommer Johan Glans ut på scenen, Johan känns oerhört laddad då han kommer in och rivstartar på ett lite charmigt och spralligt sätt. Detta är Johans sista uppträdande med Sunny Standup för den här omgången och man märker att nu ger han allt.

Johan skämtar mycket om sitt liv som komiker och hur skönt det skall bli med semester från att dra skämt i tolv minuter och sen dricka bira med polarna hela kvällen. Glans är den som drar ner mest skratt under kvällen tätt följd av Ann Westin.

Johan Glans får hela…

svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

På det hela taget blir det en trevlig kväll även om vädret bitvis försökte lägga sordin på stämningen.

Fler bilder från showen>>

karl-johan-sandbergKarl-Johan Sandberg | Kultur
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login