Lokalt | Succéboxen i butik från 1 mars

Av den 28 februari, 2016

Vintern börjar vika så smått och ge löften om ljumma dagar. Då är det hög tid för boxversionen av Les Fumées Blanches Rosé att ta plats på hyllorna i ett antal utvalda butiker efter stora framgångar i beställningssortimentet. Flaskan finns sedan länge i Systembolagets butiker. Friskt, fruktigt och franskt – och lika gott till mat som till prat!

Franske stjärnproducenten François Lurton har gjort succé både i Sverige och internationellt med sitt vita vin Les Fumées Blanches, och när han skapade ett rosa syskonvin var succén given. 1 mars är det dags för boxen att ta klivet från beställningssortimentet till ett antal utvalda butiker. De butiker som inte har boxen i sitt sortiment tar naturligtvis hem den på förfrågan.

Les Fumées Blanches Rosé i nya, fräscha årgången 2015 är en klassisk sydfransk komposition gjord på Sauvignon Gris (85 %) och Sauvignon Blanc (15%). Den ovanliga druvsorten Sauvignon Gris producerar en druva som färgmässigt ligger mellan blå och grön och är med sin fräscha och fruktiga profil perfekt att göra rosé av.

Les Fumées Blanches Rosé är vackert ljusrosa med doft av röda bär, citrus och örter. Smaken är torr, frisk och fruktig med inslag av röda vinbär, grapefrukt och smultron.

Les Fumées Blanches Rosé är ett vin som passar utmärkt som apéritif eller sällskapsvin. Det är också ett mångsidigt matvin som smakar lika bra till plockmat och sallader som till bufféer.

Nr 22138 Les Fumées Blanches Rosé 2015, BiB 300 cl, 230 kr.

Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login