Lokalt | Succéår för En annan mamma

Av den 28 juni, 2016

Succéår för En annan mamma – över 89 000 kronor har samlats in till våldsutsatta kvinnor och barn.

Örebrobyrån Strateg har under de senaste sex åren arbetat med kampanjen ”En annan mamma”, som går ut på att samla in pengar till Kvinnohusets verksamhet i Örebro och deras arbete mot mäns hot och våld mot kvinnor och barn. I samband med Mors dag har örebroarna kunnat skänka pengar till Kvinnohuset – och visa att de bryr sig, genom att bry sig om en annan mamma.

Fler och fler kvinnor och barn blir utsatta för mäns våld, som både blir grövre och vanligare. I genomsnitt tar Kvinnohuset emot en ny kontakt varje arbetsdag. Som en reaktion mot våldet startades kampanjen ”En annan mamma” för sex år sedan. Första året samlades nästan 45 000 kronor in till våldsutsatta kvinnor och barn. I år har kampanjen slagit rekord och samlat in över 89 000 kronor, då hundratals har visat att de bryr sig, genom att bry sig om en annan mamma på Mors dag.

– Det är helt fantastiskt. Jag finner inga ord. Det är så fint att så många har varit med och bidragit. Kvinnohuset i Örebro syns mer nu och allmänheten känner till oss och vad vi gör. De insamlade pengarna kommer precis som tidigare år att gå till startpaket för kvinnor som bor på Kvinnohuset, som kastruller, sängkläder med mera. Det är så uppskattat och värdefullt för dessa kvinnor. Insamlingen gör verkligen skillnad, säger Britten Uhlin, ordförande på Kvinnohuset i Örebro.

”Reklam som går till något riktigt bra!”
Tidigare har örebroarna kunnat skänka pengar till Kvinnohuset i Örebro genom att köpa en knapp och ge det medföljande gåvokortet till sin egen mamma på Mors dag. I år ville Strateg göra något nytt. För att både samla in pengar men även för att höja varumärket Kvinnohuset valde Strateg att sälja armband detta år. Dels för att ett armband är mer användbart men också för att det syns bättre när folk har på sig dem ute. Med hjälp av sponsorer kunde idén förverkligas. Genom att alla som engagerat sig i kampanjen har gjort det ideellt går alla de insamlade pengarna oavkortat till Kvinnohuset i Örebro.

– Jag är stolt över att jobba på ett företag där man får möjligheten att göra reklam som går till något riktigt bra. Alla på Strateg är stolta att jobba med den här kampanjen. Det har varit jättekul, vi har bland annat suttit och förberett armband på löpande band vid frukostar och på fikaraster. Jag vill passa på att rikta ett stort tack till alla butiker som har hjälpt oss att sälja armband, alla som har startat egna initiativ för att samla in pengar och även ett stort tack till alla sponsorer som har gjort kampanjen möjlig, säger Yvonne Andersson, AD på Strateg och som har varit med sedan starten av ”En annan mamma”.

Nöje | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login