Lokalt | Studieförbunden arrangerar Världens Största Musikfestival

Av den 21 augusti, 2015

Sveriges alla studieförbund står för majoriteten av all musikutövning som sker i landet, och har så gjort en längre tid.

Detta vill studieförbunden uppmärksamma genom att arrangera en rikstäckande musikfestival – Världens Största Musikfestival.

Från Ystad i söder och Kiruna i norr, och mängder av städer och orter däremellan, kommer band och artister i alla storleksklasser att spela.

Mellan den 5-11 oktober står Örebro stolt som en av de orter som arrangerar Världens största musikfestival.

Varje år deltar 146 000 personer i musikstudiecirklar och det arrangeras över 127 000 konserter och spelningar, allt i regi av landets olika studieförbund.

Med Världens största musikfestival vill studieförbunden tillsammans hylla det svenska musikundret och uppmärksamma de gemensamma insatserna för musik och lärande, – folkbildningens betydelse för ett lokalt kulturliv för alla!

Vem som helst får uppträda på Världens största musikfestival, oavsett ålder, genre eller om en är många eller en soloartist.

 Vi kommer att bereda plats för så många som möjligt att delta!
Om du vill läsa mer om Världens Största Musikfestival i sin helhet går du in här>> och för Örebro och kringliggande kommuner finns en specifik undersida här>>, där du både kan läsa om VSM i Örebro och anmäla din akt.

Av de verksamma studieförbunden i Örebro samarrangerar följande på Kulturhuset: NBV, Bilda, ABF, Kulturens, Vuxenskolan och Medborgarskolan, Sensus arrangerar på Tegelbruket, och Folkuniversitetet på andra håll i länet.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login