Lokalt | Stand Up med komikern Martin Soneby på Satin

Av den 18 maj, 2016

Martin Soneby är en av Sveriges framträdande stand up-komiker gästar Satin nu på lördag 21 maj, Martin kommer att köra sin akt inne på Satin.

Komikern Martin Soneby gör Stand up Comedy i ca 45 minuter. Han har även med sig en supportkomiker som gör 15-20 minuter. Det utgör totalt 60 minuter av skämt. Det är lagom. Man behöver egentligen inte mer.

Martin Olov Ernesto Soneby, född 27 maj 1976 i Ösmo, Stockholms län, är en svensk komiker, han gjorde debut på Norra Brunn 2005 och har sedan dess uppträtt på de flesta svenska stand up-klubbarna.

Hösten 2008 deltog Martin Soneby i humorprogrammet I ditt ansikte på Kanal 5 som lärling och följeslagare till Magnus Betnér. Där fick han egna små uppdrag att genomföra i varje avsnitt. Han var med i Kanal 5:s program Ballar av stål, där han ledde segmentet ”Soneby Citysports”.

Soneby har skrivit manus till humorprogram som Parlamentet och Roast på Berns, där han även har deltagit framför kameran. Han har dessutom varit med i stand up comedy-programmet Raw Comedy Club. Martin Soneby var även en av manusförfattarna till filmen Magnus Betnér Uncut och fanns bakom kameran på Kanal 9:s nya version av TV-programmet Snacka om nyheter, där han var redaktör. Sedan juli 2012 driver han tillsammans med Fritte Fritzson, David Sundin och Nisse Hallberg humorpodcasten Alla mina kamrater, som också är och har varit på gemensam standup-turné. Sedan November 2015 har Alla Mina Kamrater-gänget splitrats. Detta efter en incident där komikern Kristoffer Svensson får psykbryt under en livesändning av AMK-morgon.

Martin Soneby är även initiativtagare till Skämskudden, ett anti-pris motsvarande The Razzies, för de mest pinsamma programmen, personligheterna och insatserna inom svensk television.

Martin Soneby tävlade som ung i bowling för klubben Ösmo IK. Hans främsta merit är en andraplats i junior-SM 1992

Lördag 21 maj kommer alltså Martin Soneby till Satin för en stand up-akt, Martin kör sin akt inne på satin vilket innebär biljett. förköp kan man köpa här.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login