Lokalt | Ställ bilen och ta elcykeln till jobbet

Av den 7 april, 2015

Nu är det dags för den andra utmaningen från Klimatsmart vardag. Inom ramen för satsningen Klimatsmart vardag söker Örebro kommun personer som idag tar bilen till jobbet, men är intresserade av att prova en elcykel. Erbjudandet är en repris på förra årets elcykelutmaning som var en av de mest uppskattade utmaningarna.

Så här går det till
För att kunna anmäla sig till elcykelutmaningen ska en bo i Örebro och i vanliga fall pendla till jobbet med bil. De personer som blir uttagna till utmaningen får låna en elcykel under en veckas tid. Erbjudandet gäller från 13 april till 19 juni.

Intresseanmälan görs på bloggen Klimatsmartvardag >>

Vad är en elcykel?
En elcykel är en något förstärkt vanlig cykel som har batteri och elmotor. Motorn regleras med ett gashandtag på styret och kan bara kopplas in när du själv trampar. Elmotorn får inte ge någon ytterligare kraft när det går fortare än 25 km i timmen, berättar Elsa Fries, projektledare för Klimatsmart vardag.

På plan mark räcker en laddning för att åka 30–40 km. Batteriet sitter under pakethållaren och är lätt att koppla loss för att ta in på laddning. Men det är bra att ta in batteriet även om det inte behöver laddas, för att minska stöldrisken.

Cykelskola för vuxna
För vuxna som inte kan cykla erbjuder Klimatsmart vardag även en cykelskola. Kursen hålls i Oscarsparken, och pågår för- eller eftermiddagar under en vecka. Du väljer mellan åtta olika kursveckor under perioden april–juni, med start den 13 april.

Vill du vara med? Skicka din anmälan till najim.al-ganas@medborgarskolan.se

Bloggen Klimatsmart vardag
På bloggen Klimatsmart vardag 
finns bland annat mer information om Klimatsmart vardag, årets utmaningar, och tips som sparar både pengar och miljö.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login