Lokalt | Staffan Göthe gästar Örebro Teater för pjässamtal

Av den 9 oktober, 2015

Lördag den 24 oktober klockan 14:00 bjuder Örebro länsteater in till ett öppet samtal mellan skådespelaren och dramatikern Staffan Göthe, regissören Rikard Lekander och Michael Cocke, konstnärlig ledare för Örebro länsteater. De samtalar om En slavisk dans och svarar på frågor om pjäsen, uppsättningen och teatern.

En slavisk dans spelas just nu på Örebro Teater för en entusiastisk publik och flyttas i november till Västerås för en spelperiod på Västmanlands Teater.

Staffan Göthe är skådespelare och en av Sveriges främsta och mest spelade dramatiker. Som dramatiker debuterade han 1972 med En natt i februari, och sedan dess har han skrivit drygt 20 pjäser, bland dem En uppstoppad hund (1986) och Temperance (2000). Staffan har belönats med flera utmärkelser genom åren, till exempel Expressens teaterpris, Svenska Akademins teaterpris, Stockholms stads hederspris och den kungliga medaljen Litteris et Artibus.

Rickard Lekander som regisserat vår uppsättning av En slavisk dans är en av de senaste årens raketer på de svenska teaterscenerna. Rikard är skådespelare och regissör som gjorde sig ett namn bland annat genom att starta skräckteatern Farozonen i Malmö. Som skådespelare har Rikard setts både på Teatr Weimar och Dramaten. Som regissör var han bland annat arbetat på Malmö Stadsteater, Unga Dramaten, Uppsala Stadsteater och Helsingborgs Stadsteater.

Läs mer om En slavisk dans här>>

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden
Foto: Kerstin Wixe

You must be logged in to post a comment Login