Lokalt | St. Patrick´s Day firande i dagarna tre på Clarion Hotel Örebro

Av den 16 mars, 2016

Saint Patrick’s Day (iriska: Lá Fhéile Pádraig), ’Sankt Patriks dag’, är Irlands nationaldag som firas den 17 mars. Dagen firas till minne av landets skyddshelgon Patrick.

I bland annat USA, Kanada, Storbritannien och Irland är det tradition att ha gröna kläder på sig. Om man ser någon som inte bär vare sig kläder eller accessoarer i grönt har man enligt amerikansk tradition tillåtelse att nypa dem. Sankt Patrick är även känd som den person som införde kristendomen på Irland.

Klöverblad symboliserar också Saint Patrick’s day på grund av att Sankt Patrick, enligt legenden, använde blad av trådklöver som en liknelse för att förklara treenigheten. Många irländare skickar levande trådklöverplantor till släkt och vänner världen runt lagom till St Patrick’s Day.

I Örebro kan man fira St. Patrick´s Day på Clarion Hotel i dagarna tre…

Torsdagen den 17 mars, St. Patrick’s Day, är irländska hjärtans och musiks stora dag så kom – och klä dej gärna i grönt – och fira den grönaste dagen tillsammans med Tullamore Brothers & The Irish Dance Project på Clarion Hotel Örebro!

Fredagen den 18 mars kör vi ett traditionellt Irish Session under ledning av Henrik Lindström (fr. Shamrock och Dublin Fair). Ta med ett traditionellt irländsktinstrument och var med och jamma på några traditionella irländska låtar! Ju fler dessto roligare! AW som vanligt från kl. 15.30 med med vår DJ, Happy Bubble, mingelbuiffé och utlottningar men vi kryddar som sagt kvällen med Irish Session!

Lördagen den 19 mars avslutar vi firandet av St. Patrick med det Karlstadsbördiga bandet Dublin Fair!

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login