Lokalt | Spelning med kickassattityd av Raised Fist

Av den 31 maj, 2015

Raised Fist är kända för att alltid vara ett ambitiöst liveband som ger järnet vid varje gig och som alltid levererar till hundra procent. Jag har sett dem spela ett flertal gånger och även om genren de spelar i inte är min favorit så har jag alltid imponerats av soundet de skapar med Alexanders röst som främsta tillgång.

De har också ett brinnande politiskt engagemang som känns äkta och som kommer till uttryck i deras texter. När spelningen drar igång med stor glöd är publiken med på noterna från första stund och värmen stiger i Maj kylan. Musiken innehåller mycket ilska som det ska i rasande punkmusik när den framförs på ett äkta sätt. Bandet är kanske Sveriges främsta fanbärare av Hardcorepunk och de släppte skivan ”From the North för några månader sedan.

Mellan låtarna pratar sångaren Alexander på ett mycket sympatiskt sätt med publiken och stämningen är mycket bra på kvällens konsert som är något kort (45 min). Raised Fist framför flera tunga nummer under kvällen men låten ”Friends& Traitors” är min absoluta favorit som är en riktigt stark rocklåt med feta riff som framförs med ursinne.

Ljudet är kanske inte optimalt men ljusshowen är riktigt snygg så helheten blir riktigt bra i alla fall. Det är nog få svenska band som klår Raised Fist när det gäller engagemang och rutin på scen vilket gör att de bjuder sin publik på en riktigt härlig rockkonsert som inte gjorde någon besviken.

Raised Fist får >>
svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-fade-1

Johan Bergdahl, Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login